Friptura din piept de pui

Postez de obicei mancaruri mai interesante din pui, dar uite ca nu prea le aveam cu fripturile. De la un timp, dupa ce am mai exersat prin restaurant cu fripturile, am prins la curaj. Stiu ca este o mancare banal de simpla, dar incercati si vedeti ca este la fel de simplu si s-o stricati, mai ales daca nu aveti carnea potrivita.

Eu am mers acum pe varianta cea mai banala, am luat un piept de pui, pe care puteti sau sa-l stricati de tot (facand o chestie uscata si tare) sau o friptura frageda, moale si suculenta.

Va spun ca este cea mai buna chestie pe care o fac, rapida, simpla, dietetica si foarte, foarte buna - eu cred ca va prinde bine pentru multi utilizatori.

Am servit cu Sos Olandez si o salata simpla de legume proaspete, mai bun nu se poate!

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sau ulei de maslime
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Inainte sa va apucati de treaba porniti cuptorul, sa se incalzeasca bine.

Pieptul de pui, daca nu-il aveti deja dezosat, se curata de piele, se scoate de pe oase si se taie in jumate.

Eu deja am luat 4 jumatati, stiti voi cum lucrati cu pieptul de pui mai brut.

Am taiat fileul mic, si l-am pus deoparte - asta va fi prima bucata de friptura, mai mica, dar la fel de buna.

Friptura din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Pieptul se intoarce cu partea mai neteda in sus si se taie pe lateral - vedeti in poza. Asta pentru a face fileuri mai subtiri si mai frumoase.

Friptura din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Si astfel obtinem 3 bucati de fripturi, mai subtiri si elegante.

La fel faceti si cu celelalte bucati de carne.

Friptura din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Bucatile de carne se aranajeaza pe un fund sau farfurie mai mare, se presara piper macinat deasupra si eventual alte ierburi care va plac(dar nu exagerati). Se unge fiecare file cu putin ulei - chestia asta o faceti sau cu o pensula sau cu mainile.

Apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si la fel, dati cu mirodenii si ulei.

Carnea astfel semipreparata poate fi lasata mai mult la frigider pt aromare sau se prepara imediat.

Friptura din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Incingeti bine tigaia grill, aici chiar insemna sa fie bine fierbinte - chiar sa iasa fum din ea, sau daca stopiti putina apa aceasta se face bilute mici si sare. Puneti bucatile de carne pe grill si lasati cam 2-3 minute.

Friptura din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Apoi le intoarceti pe partea cealalta si mai lasati 2-3 minute.

Friptura din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Astfel se fac toate bucatile de fripturi, se aranajeaza intr-o tava de cuptor si se lasa in cuptor preincalzit la 200 de grade pentru inca 15 minute.

Friptura din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Si gata, se serveste imediat, se savureaza pentru ca sigur nu ati mancat asa un piept de pui bun niciodata :)

Pofta Buna!

Friptura din piept de pui - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min