O reteta simplu de preparat, checul este foarte pufos si cu aroma puternica de cacao. Cred ca poate fi folosit si ca blat pentru un tort de ciocolata, este delicios oricum.
Puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.
Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul.
Adaugati peste unt 4 linguri de cacao, amestecati bine cu un tel.
Separat bateti ouale, adaugati zahar si vanilia.
Cu un mixer sau tel bateti ouale si zaharul spuma.
Atent turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand continuu.
Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugati faina si praful de copt, stafide si nuci daca va plac, amestecati.
Amestecati bine, sa nu fie cocoloase.
Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt.
Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor 40 de min.
Incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui.
Ca sa-l faceti frumos va recomand urmatoarea smekerie: taiati 2 linii din hartie si le puneti peste chec.
Puteti sa le puneti in ce forma doriti.
Presarati zahar pudra cu o sita peste chec.
Ridicati atent hartiile si iata ca aveti un chec frumos si original :)
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.