Chec cu cacao

O rețetă simplu de preparat, checul este foarte pufos și cu aromă puternică de cacao. Cred că poate fi folosit și ca blat pentru un tort de ciocolată, este delicios oricum.

Ingrediente
Unt
200 g
   
Praf de cacao
4 linguri
   
Zahăr
250 g
   
Ouă
4 buc
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
175 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Nuci
4 linguri
și stafide, opțional
Pași de urmat
Pas 1

Puneți untul într-o cratiță și la foc mic îl topiți.

Chec cu cacao - Pas 1
Pas 2

După ce se topește îl turnați într-un bol mai mare, în care se va prepara aluatul.

Adăugați peste unt 4 linguri de cacao, amestecați bine cu un tel.

Chec cu cacao - Pas 2
Pas 3

Separat bateți ouăle, adăugați zahăr și vanilia.

Chec cu cacao - Pas 3
Pas 4

Cu un mixer sau tel bateți ouăle și zahărul spumă.

Chec cu cacao - Pas 4
Pas 5

Atenți turnați compoziția de ouă peste untul cu cacao, amestecând continuu.

Chec cu cacao - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine cu telul până se omogenizează compoziția.

Chec cu cacao - Pas 6
Pas 7

Adăugați făina și praful de copt, stafide și nuci dacă vă plac, amestecați.

Chec cu cacao - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine, să nu fie cocoloașe.

Chec cu cacao - Pas 8
Pas 9

Ungeți o tavă de cuptor cu unt și la fund puneți hârtie de copt.

Chec cu cacao - Pas 9
Pas 10

Turnați aluatul în tavă și îl puneți la cuptor 40 de minute.

Chec cu cacao - Pas 10
Pas 11

Încercați checul cu o scobitoare, dacă nu se lipesc fărâmituri de aluat, este copt. Lăsați-l să se răcorească, fără să-l scoateți din cuptor, doar deschideți ușa lui.

Chec cu cacao - Pas 11
Pas 12

Ca să-l faceți frumos vă recomand următoarea șmecherie: tăiați 2 linii din hârtie și le puneți peste chec.

Puteți să le puneți în ce formă doriți.

 

Chec cu cacao - Pas 12
Pas 13

Presărați zahăr pudră cu o sită peste chec.

Chec cu cacao - Pas 13
Pas 14

Ridicați atent hârtiile și iată că aveți un chec frumos și original :)

Poftă bună!

Chec cu cacao - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8-9 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min