O rețetă simplu de preparat, checul este foarte pufos și cu aromă puternică de cacao. Cred că poate fi folosit și ca blat pentru un tort de ciocolată, este delicios oricum.
Puneți untul într-o cratiță și la foc mic îl topiți.
După ce se topește îl turnați într-un bol mai mare, în care se va prepara aluatul.
Adăugați peste unt 4 linguri de cacao, amestecați bine cu un tel.
Separat bateți ouăle, adăugați zahăr și vanilia.
Cu un mixer sau tel bateți ouăle și zahărul spumă.
Atenți turnați compoziția de ouă peste untul cu cacao, amestecând continuu.
Amestecați bine cu telul până se omogenizează compoziția.
Adăugați făina și praful de copt, stafide și nuci dacă vă plac, amestecați.
Amestecați bine, să nu fie cocoloașe.
Ungeți o tavă de cuptor cu unt și la fund puneți hârtie de copt.
Turnați aluatul în tavă și îl puneți la cuptor 40 de minute.
Încercați checul cu o scobitoare, dacă nu se lipesc fărâmituri de aluat, este copt. Lăsați-l să se răcorească, fără să-l scoateți din cuptor, doar deschideți ușa lui.
Ca să-l faceți frumos vă recomand următoarea șmecherie: tăiați 2 linii din hârtie și le puneți peste chec.
Puteți să le puneți în ce formă doriți.
Presărați zahăr pudră cu o sită peste chec.
Ridicați atent hârtiile și iată că aveți un chec frumos și original :)
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.