Cornuri zaharisite

Vedeta zilei de azi pe masa de seară la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut rețeta deci sunt oarecum "obligată" să o pun repede pe site :) Sunt niște cornuri f. deosebite - aromate (de la unt), pufoase înăuntru și crocante deasupra. Sigur o să vă placă și modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar să aveți răbdare să-l țineți 2 ore la frigider.

Aveți și o secțiune la ultimul pas din rețetă, sigur o să vă convingă să le faceți, de fapt ca și pe mine - ieri am văzut rețeta, azi am și executat-o:)

Ingrediente
Lapte de vacă
130 ml
   
Drojdie proaspătă
20 g
sau 7g drojdie uscată
Ouă
2 buc
   
Unt
250 g
unt topit
Făină albă calitate superioară
500 g
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Zahăr
1 pahar
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol se amestecă laptele cald, ouăle, untul topit și drojdia - bateți bine cu un tel să se dizolve drojdia.

Cornuri zaharisite - Pas 1
Pas 2

Adăugați făina și praful de copt, frământați aluatul.

Cornuri zaharisite - Pas 2
Pas 3

Va fi un aluat moale și ușor lipicios, dar se lucrează bine pe masa presărată cu puțină făină.

Cornuri zaharisite - Pas 3
Pas 4

Formați o bilă din aluat și  puneți într-o pungă la frigider pentru 2 ore.

Cornuri zaharisite - Pas 4
Pas 5

După acest timp scoateți aluatul din frigider, îl împărțiți în 5 bucăți.

Cornuri zaharisite - Pas 5
Pas 6

Formați din aceste bucăți 5 bile și lăsați 10 minute să se odihnească.

Cornuri zaharisite - Pas 6
Pas 7

Înainte să întindeți bilele pentru a forma cornuri, presărați masa de lucru cu mai mult zahăr - de obicei se pune făină pentru a întinde aluatul, aici puneți zahăr.

Cornuri zaharisite - Pas 7
Pas 8

Și ușor cu făcălețul întindeți pe acest zahăr prima foaie de aluat, să fie cam de 3-4mm grosime.

Cornuri zaharisite - Pas 8
Pas 9

Taiați aluatul în 12 felii egale.

Cornuri zaharisite - Pas 9
Pas 10

Și apoi rulați cornulețe din fiecare felie.

Cornuri zaharisite - Pas 10
Pas 11

Aranjați cornulețele pe o tavă de cuptor, eventual așternută cu hârtie de copt.

În așa fel faceți și celelalte bile de aluat - nu uitați înainte de a întinde fiecare foaie să presărați zahăr pe masa de lucru - asta face cornulețele delicioase și glazurate.

Cornuri zaharisite - Pas 11
Pas 12

După ce umpleți tava, o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade și lăsați cam 30 de minute - sau până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și să nu le bronzați prea tare.

Cornuri zaharisite - Pas 12
Pas 13

Lăsați să se răcorească puțin, apoi le scoateți pe o farfurie sau platou.

Și aici aveți secțiunea promisă și sigur convingătoare :)

Poftă Bună!

Cornuri zaharisite - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (50-60 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min