Vedeta zilei de azi pe masa de seara la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut reteta deci sunt oarecum "obligata" sa o pun repede pe site :) Sunt niste cornuri f. deosebite - aromate(de la unt), pufoase inauntru si crocante deasupra. Sigur o sa va placa si modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar sa aveti rabdare sa-l tineti 2 ore la frigider.
Aveti si o sectiunea la ultimul pas din reteta, sigur o sa va convinga sa le faceti, de fapt ca si pe mine - ieri am vazut reteta, azi am si executat-o:)
Intr-un bol se amesteca laptele cald, ouale, untul topit si drojdia - bateti bine cu un tel sa se dizolve drojdia.
Adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul.
Va fi un aluat moale si usor lipicios, dar se lucreaza bine pe masa presarata cu putina faina.
Formati o bila din aluat si puneti intr-o punga la frigider pentru 2 ore.
Dupa acest timp scoateti aluatul din frigider, il impartiti in 5 bucati.
Formati din aceste bucati 5 bile si lasati 10 minute sa se odihneasca.
Inainte sa intindeti bilele pentru a forma cornuri, presarati masa de lucru cu mai mult zahar - de obicei se pune faina pentru a intinde aluatul, aici puneti zahar.
Si usor cu facaletul intindeti pe acest zahar prima foaie de aluat, sa fie cam de 3-4mm grosime.
Taiati aluatul in 12 felii egale.
Si apoi rulati cornulete din fiecare felie.
Aranjati cornuletele pe o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.
In asa fel faceti si celelalte bile de aluat - nu uitati inainte de a intinde fiecare foaie sa presarati zahar pe masa de lucru - asta face cornuletele delicioase si glazurate.
Dupa ce umpleti tava, o puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 30 de minute - sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.
Lasati sa se racoreasca putin, apoi le scoateti pe o farfurie sau platou.
Si aici aveti sectiunea promisa si sigur convingatoare :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.