Vedeta zilei de azi pe masa de seară la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut rețeta deci sunt oarecum "obligată" să o pun repede pe site :) Sunt niște cornuri f. deosebite - aromate (de la unt), pufoase înăuntru și crocante deasupra. Sigur o să vă placă și modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar să aveți răbdare să-l țineți 2 ore la frigider.
Aveți și o secțiune la ultimul pas din rețetă, sigur o să vă convingă să le faceți, de fapt ca și pe mine - ieri am văzut rețeta, azi am și executat-o:)
Într-un bol se amestecă laptele cald, ouăle, untul topit și drojdia - bateți bine cu un tel să se dizolve drojdia.
Adăugați făina și praful de copt, frământați aluatul.
Va fi un aluat moale și ușor lipicios, dar se lucrează bine pe masa presărată cu puțină făină.
Formați o bilă din aluat și puneți într-o pungă la frigider pentru 2 ore.
După acest timp scoateți aluatul din frigider, îl împărțiți în 5 bucăți.
Formați din aceste bucăți 5 bile și lăsați 10 minute să se odihnească.
Înainte să întindeți bilele pentru a forma cornuri, presărați masa de lucru cu mai mult zahăr - de obicei se pune făină pentru a întinde aluatul, aici puneți zahăr.
Și ușor cu făcălețul întindeți pe acest zahăr prima foaie de aluat, să fie cam de 3-4mm grosime.
Taiați aluatul în 12 felii egale.
Și apoi rulați cornulețe din fiecare felie.
Aranjați cornulețele pe o tavă de cuptor, eventual așternută cu hârtie de copt.
În așa fel faceți și celelalte bile de aluat - nu uitați înainte de a întinde fiecare foaie să presărați zahăr pe masa de lucru - asta face cornulețele delicioase și glazurate.
După ce umpleți tava, o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade și lăsați cam 30 de minute - sau până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și să nu le bronzați prea tare.
Lăsați să se răcorească puțin, apoi le scoateți pe o farfurie sau platou.
Și aici aveți secțiunea promisă și sigur convingătoare :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.