Cornuri zaharisite

Vedeta zilei de azi pe masa de seara la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut reteta deci sunt oarecum "obligata" sa o pun repede pe site :) Sunt niste cornuri f. deosebite - aromate(de la unt), pufoase inauntru si crocante deasupra. Sigur o sa va placa si modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar sa aveti rabdare sa-l tineti 2 ore la frigider.

Aveti si o sectiunea la ultimul pas din reteta, sigur o sa va convinga sa le faceti, de fapt ca si pe mine - ieri am vazut reteta, azi am si executat-o:)

Ingrediente
Lapte de vaca
130 ml
Drojdie proaspata
20 g
sau 7g drojdie uscata
Oua
2 buc
Unt
250 g
unt topit
Faina alba calitate superioara
500 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Zahar
1 pahar
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol se amesteca laptele cald, ouale, untul topit si drojdia - bateti bine cu un tel sa se dizolve drojdia.

Cornuri zaharisite - Pas 1
Pas 2

Adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul.

Cornuri zaharisite - Pas 2
Pas 3

Va fi un aluat moale si usor lipicios, dar se lucreaza bine pe masa presarata cu putina faina.

Cornuri zaharisite - Pas 3
Pas 4

Formati o bila din aluat si  puneti intr-o punga la frigider pentru 2 ore.

Cornuri zaharisite - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp scoateti aluatul din frigider, il impartiti in 5 bucati.

Cornuri zaharisite - Pas 5
Pas 6

Formati din aceste bucati 5 bile si lasati 10 minute sa se odihneasca.

Cornuri zaharisite - Pas 6
Pas 7

Inainte sa intindeti bilele pentru a forma cornuri, presarati masa de lucru cu mai mult zahar - de obicei se pune faina pentru a intinde aluatul, aici puneti zahar.

Cornuri zaharisite - Pas 7
Pas 8

Si usor cu facaletul intindeti pe acest zahar prima foaie de aluat, sa fie cam de 3-4mm grosime.

Cornuri zaharisite - Pas 8
Pas 9

Taiati aluatul in 12 felii egale.

Cornuri zaharisite - Pas 9
Pas 10

Si apoi rulati cornulete din fiecare felie.

Cornuri zaharisite - Pas 10
Pas 11

Aranjati cornuletele pe o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

In asa fel faceti si celelalte bile de aluat - nu uitati inainte de a intinde fiecare foaie sa presarati zahar pe masa de lucru - asta face cornuletele delicioase si glazurate.

Cornuri zaharisite - Pas 11
Pas 12

Dupa ce umpleti tava, o puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 30 de minute - sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.

Cornuri zaharisite - Pas 12
Pas 13

Lasati sa se racoreasca putin, apoi le scoateti pe o farfurie sau platou.

Si aici aveti sectiunea promisa si sigur convingatoare :)

Pofta Buna!

Cornuri zaharisite - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (50-60 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min