Pastele sau Spaghete Carbonara este inca o mancare pe care o stiam mai mult din meniurile restaurantelor, dar uite cum trece timpul si iti dai seama ca de fapt este o mancare f.simpla si deosebit de gustoasa, mare pacat sa nu o faceti si acasa. Cu aceasta reteta de spaghete Carbonara puteti sa mai diversificati meniul familiei - stiu ca pastele cu branza sunt bune, dar niste Paste Carbonara vor da o alta nota.
Sunt discutii multe la cum se fac cu adevaratele pastele Carbonara, italienii de fapt nu le fac cu smantana, amesteca galbenusurile apa in care au fiert pastele - si asa aveti paste carbonara fara smantana. Eu sincera sa fiu, sunt pentru aceasta varianta numai in cazul in care nu aveti la indemana smantana dulce, dar varianta cu smantana este mult-mult mai gustoasa si buna.
Daca vreti paste carbonara fara oua, atunci folositi numai smantana dulce, alta solutie nu prea este.
Puteti aici sa folositi orice tip de paste va plac - spaghetti, penne, fusili, etc - gustul nu se schimba, important este sa le fierbeti "al dente", nu le lasati sa fiarba de capul lor :)
Fiindca pastele Carbonara se fac si se servesc imediat fierbinti, procesul de preparare trebuie bine structurat, deci aveti grija la pasii retetei.
Mai intai se pregatesc toate ingredientele, apoi facem semipreparate fara sa ne apucam efectiv de gatit la plita.
Deci, intr-un bol se bat galbenusurile cu smantana dulce, sare si piper.
Baconul se taie julien, usturoiul se marunteste bine.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe cutie - in mod normal, fierbeti apa cu sare, adaugati pastele si aveti grija sa nu le rasfierbeti.
Cand sunt gata le scurgeti de apa si lasati deoparte.
Acum repede puneti baconul intr-o tigaie incinsa bine, amestecati periodic.
Luati 2-3 linguri din baconul rumenit si lasati la o parte, pentru a orna farfuriile.
Dupa ce se rumenesc bine si lasa grasime, adaugati usturoiul - mai lasati 1 minut si amestecati periodic.
Puneti pastele in tigaia cu bacon, amestecati bine si mai lasati 2-3 minute pe foc. Asta se face ca sa incalziti pastele care intre timp putin se racesc.
Si luati tigaia de pe foc!
Imediat turnati amestecul de galbenusuri cu smantana si amestecati bine.
Daca nu luati tigaia de pe foc, acestea se vor transforma intr-o omleta si pastele vor fi uscacioase.
Deci, pastele sa fie fierbinti dar nu pe foc.
Si gata, le serviti imediat, presarate cu branza(parmezan de preferat:), putin piper macinat si acele bucatele de bacon prajit lasate la o parte.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.