Paste Carbonara

Pastele sau Spaghete Carbonara este încă o mâncare pe care o știam mai mult din meniurile restaurantelor, dar uite cum trece timpul și îți dai seama că de fapt este o mâncare f. simplă și deosebit de gustoasă, mare păcat să nu o faceți și acasă. Cu această rețetă de spaghete Carbonara puteți să mai diversificați meniul familiei - știu că pastele cu brânză sunt bune, dar niște Paste Carbonara vor da o altă notă.

Sunt discuții multe la cum se fac cu adevăratele pastele Carbonara, italienii de fapt nu le fac cu smântână, amestecă gălbenușurile cu apă în care au fiert pastele - și așa aveți paste carbonara fără smântână. Eu sinceră să fiu, sunt pentru această variantă numai în cazul în care nu aveți la îndemână smântână dulce, dar varianta cu smântână este mult-mult mai gustoasă și bună.

Dacă vreți paste carbonara fără ouă, atunci folosiți numai smântână dulce, altă soluție nu prea este.

Puteți aici să folosiți orice tip de paste vă plac - spaghetti, penne, fusili, etc - gustul nu se schimbă, important este să le fierbeți "al dente", nu le lăsați să fiarbă de capul lor :)

Ingrediente
Paste
500 g
   
Gălbenușuri de ou
4 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
sau smântână dulce pt gătit - dacă nu aveți smântână folosiți 250ml de apă în care au fiert pastele - de fapt așa este în rețeta "mama"
Bacon
100 g
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
dacă sunt mai mici, puneți 4-5 bucăți
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
Parmezan
50 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Fiindcă pastele Carbonara se fac și se servesc imediat fierbinți, procesul de preparare trebuie bine structurat, deci aveți grijă la pașii rețetei.

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele, apoi facem semipreparate fără să ne apucăm efectiv de gătit la plită.

Deci, într-un bol se bat gălbenușurile cu smântâna dulce, sare și piper.

 

Paste Carbonara - Pas 1
Pas 2

Baconul se taie julien, usturoiul se mărunțește bine.

Paste Carbonara - Pas 2
Pas 3

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie - în mod normal, fierbeți apa cu sare, adăugați pastele și aveți grijă să nu le răsfierbeți.

Paste Carbonara - Pas 3
Pas 4

Când sunt gata le scurgeți de apă și lăsați deoparte.

Paste Carbonara - Pas 4
Pas 5

Acum repede puneți baconul într-o tigaie încinsă bine, amestecați periodic.

Luați 2-3 linguri din baconul rumenit și lăsați la o parte, pentru a orna farfuriile.

Paste Carbonara - Pas 5
Pas 6

După ce se rumenesc bine și lasă grăsime, adăugați usturoiul - mai lăsați 1 minut și amestecați periodic.

Paste Carbonara - Pas 6
Pas 7

Puneți pastele în tigaia cu bacon, amestecați bine și mai lăsați 2-3 minute pe foc. Asta se face ca să încălziți pastele care între timp puțin se răcesc.

Și luați tigaia de pe foc!

Paste Carbonara - Pas 7
Pas 8

Imediat turnați amestecul de gălbenușuri cu smântână și amestecați bine.

Dacă nu luați tigaia de pe foc, acestea se vor transforma într-o omletă și pastele vor fi uscăcioase.

Deci, pastele să fie fierbinți dar nu pe foc.

Paste Carbonara - Pas 8
Pas 9

Și gata, le serviți imediat, presărate cu brânză(parmezan de preferat:), puțin piper măcinat și acele bucățele de bacon prăjit lăsate la o parte.

Poftă Bună!

Paste Carbonara - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min