Un desert delicios si sanatos pentru toata familia. Se prepara foarte usor, este aromat si gustos. Recomand la toate mamicile si nu numai :)
Se taie dovleacul si merele cubulete. Stafidele se spala bine cu apa fierbinte.
Ungeti o un vas de sticla termorezistenta cu unt si puneti primul strat de dovleac.
Peste dovleac presarati zahar si putin orez.
Peste dovleac puneti un strat de mere cu stafide.
Iarasi presarati zahar si orez.
Acoperiti cu un strat de dovleac.
Peste dovleac presarati orez si zahar.
Apoi un strat de mere cu stafide, iarasi presarate cu mere si zahar. Acesta va fi ultimul strat.
Intr-o cratit mica topiti untul. Daca vreti sa faceti pilaful de post folositi ulei.
Turnati untul/uleiul peste straturile de pilaf, ca sa acoperiti complet toata compozitia adaugati apa atat ca sa acopere ultimul strat. Atentie! Aveti grija sa mai fie loc de fiert in tava de sticla, altfel veti umple casa de fum(asa am patit eu:).
Acoperiti cu capac oala de sticla si puneti la cuptor, pana se fierbe orezul, si se mai coace pilaful, aproximativ 1 ora si 30 de min.
Este foarte bun si cald si rece, un desert si pentru cei care tin post si pentru copii.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.