Un desert delicios și sănătos pentru toată familia. Se prepară foarte ușor, este aromat și gustos. Recomand la toate mămicile și nu numai :)
Se taie dovleacul și merele cubulețe. Stafidele se spală bine cu apă fierbinte.
Ungeți un vas de sticlă termorezistentă cu unt și puneți primul strat de dovleac.
Peste dovleac presărați zahăr și puțin orez.
Peste dovleac puneți un strat de mere cu stafide.
Iarasi presărați zahăr și orez.
Acoperiți cu un strat de dovleac.
Peste dovleac presărați orez și zahăr.
Apoi un strat de mere cu stafide, iarăși presărate cu mere și zahăr. Acesta va fi ultimul strat.
Într-o cratiță mică topiți untul. Dacă vreți să faceți pilaful de post folosiți ulei.
Turnați untul/uleiul peste straturile de pilaf, ca să acoperiți complet toată compoziția adăugați apă atât cât să acopere ultimul strat. Atenție! Aveți grijă să mai fie loc de fiert în tava de sticlă, altfel veți umple casa de fum (așa am pățit eu:).
Acoperiți cu capac oala de sticlă și puneți la cuptor, până se fierbe orezul, și se mai coace pilaful, aproximativ 1 oră și 30 de min.
Este foarte bun și cald și rece, un desert și pentru cei care țin post și pentru copii.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.