Prăjitura "Krem a la Krem"

O prăjitură fină și gustoasă, este foarte populară pe forumurile culinare. Recomand să o încercați, sigur o să aveți rezultate foarte bune.

Ingrediente
Ouă
6 buc
   
Zahăr
6 linguri
pentru blat
Cremă ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme ole de vanilie
1 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Lapte de vacă
220 ml
   
Apă
2 linguri
   
Zahăr
2 linguri
pentru glazură
Brandy/lichior
2 linguri
   
Ciocolată
100 g
   
Unt
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți ingredientele pentru prepararea prăjiturii.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 1
Pas 2

Separați albușurile de gălbenușuri.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 2
Pas 3

Bateți albușurile spumă, când se măresc în cantitate de 3 ori adăugați câte puțin zahărul și continuați să mixați.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 3
Pas 4

Albușurile sunt gata când răsturnați atent bolul și ele nu mai curg.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 4
Pas 5

Adăugați câte un gălbenuș la albușuri și mixați puțin după fiecare.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 5
Pas 6

Adăugați Crema Ole de ciocolată și mai mixați până se omogenizează.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 6
Pas 7

Acesta este aluatul pentru blatul prăjiturii.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 7
Pas 8

Pregătiți tava pentru a coace blatul și o așterneți cu hârtie de copt.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 8
Pas 9

Puneți aluatul în tavă, uniformizați și dați la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că e copt.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcească.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 10
Pas 11

Într-un bol turnați laptele, smântâna și Crema Ole de vanilie.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 11
Pas 12

Mixati bine până se îngroașă bine crema.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 12
Pas 13

Acoperiți blatul cu crema de vanilie, uniformizați.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 13
Pas 14

Pregătiți astfel glazura: Puneți într-o cratiță mică 2 linguri de apă, când începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați cu lingura până se topește. Apoi turnați 2 linguri de lichior sau brandy și ciocolata ruptă bucățele - amestecați până se topește ciocolata.

Adăugați untul, lăsați să se topească - amestecați bine să se omogenizeze compoziția și luați de pe foc. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 14
Pas 15

După ce s-a răcit, turnați glazura peste crema de vanilie, nivelați cu un cuțit sau paletă și lăsați la frigider 2-3 ore.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 15
Pas 16

După 2-3 ore scoateți prăjitura din frigider și o portionați.

Atenție! După fiecare tăietură spălați cuțitul cu apă rece, ca să se taie mai ușor și să fie mai estetică secțiunea prăjiturii.

Poftă Bună!

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: Blogul Nataliei