Prajitura "Krem a la Krem"

O prajitura fina si gustoasa, este foarte populara pe forumurile culinare. Recomand sa o incercati, sigur o sa aveti rezultate foarte bune.

Ingrediente
Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
pentru blat
Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme ole de vanilie
1 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Lapte de vaca
220 ml
Apa
2 linguri
Zahar
2 linguri
pentru glazura
Brandy/lichior
2 linguri
Ciocolata
100 g
Unt
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 1
Pas 2

Separati albusurile de galbenusuri.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 2
Pas 3

Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zaharul si continuati sa mixati.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 3
Pas 4

Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 4
Pas 5

Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 5
Pas 6

Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 6
Pas 7

Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 7
Pas 8

Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 8
Pas 9

Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se raceasca.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 10
Pas 11

Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 11
Pas 12

Mixati bine pana se ingroasa bine crema.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 12
Pas 13

Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 13
Pas 14

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolata rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata.

Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 14
Pas 15

Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 15
Pas 16

Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati.

Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.

Pofta Buna!

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min