O prăjitură fină și gustoasă, este foarte populară pe forumurile culinare. Recomand să o încercați, sigur o să aveți rezultate foarte bune.
Pregătiți ingredientele pentru prepararea prăjiturii.
Separați albușurile de gălbenușuri.
Bateți albușurile spumă, când se măresc în cantitate de 3 ori adăugați câte puțin zahărul și continuați să mixați.
Albușurile sunt gata când răsturnați atent bolul și ele nu mai curg.
Adăugați câte un gălbenuș la albușuri și mixați puțin după fiecare.
Adăugați Crema Ole de ciocolată și mai mixați până se omogenizează.
Acesta este aluatul pentru blatul prăjiturii.
Pregătiți tava pentru a coace blatul și o așterneți cu hârtie de copt.
Puneți aluatul în tavă, uniformizați și dați la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că e copt.
Lăsați să se răcească.
Într-un bol turnați laptele, smântâna și Crema Ole de vanilie.
Mixati bine până se îngroașă bine crema.
Acoperiți blatul cu crema de vanilie, uniformizați.
Pregătiți astfel glazura: Puneți într-o cratiță mică 2 linguri de apă, când începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați cu lingura până se topește. Apoi turnați 2 linguri de lichior sau brandy și ciocolata ruptă bucățele - amestecați până se topește ciocolata.
Adăugați untul, lăsați să se topească - amestecați bine să se omogenizeze compoziția și luați de pe foc. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.
După ce s-a răcit, turnați glazura peste crema de vanilie, nivelați cu un cuțit sau paletă și lăsați la frigider 2-3 ore.
După 2-3 ore scoateți prăjitura din frigider și o portionați.
Atenție! După fiecare tăietură spălați cuțitul cu apă rece, ca să se taie mai ușor și să fie mai estetică secțiunea prăjiturii.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.