De un timp am devenit expertă în clătite americane - am tot testat diverse rețete, fiecare cu avantajele ei, dar această rețetă de pancakes tot circulă pe net și să știți că este chiar bună. Plus la toate și ieftină, ingredientele le aveți prin frigider cu siguranță și cu un pic de efort aveți un desert rapid și delicios.
Îmi plac mult pentru că nu se prăjesc în ulei și au textură foarte pufoasă și moale - toată familia le mănâncă cu brio, singura problemă ar fi că se mănâncă prea repede :)
Le-am servit cu Dulceață de căpșuni, de casă - o nebunie!
Se pregătesc ingredientele:
- separați albușurile de gălbenușuri
- amestecați făina cu praf de copt
- măsurați laptele într-un pahar gradat.
Cu un mixer, bateți albușurile spumă tare.
La gălbenușuri adăugați zahărul.
Și le bateți bine cu mixerul.
Și acum adăugați cam 1/3 din cantitatea de lapte, amestecați bine.
Și apoi adăugați cam 1/3 din cantitatea de făină, la fel amestecați.
Repetați procedura încă de 2 ori, adăugând alternativ lapte și făină până le terminați.
Apoi adăugați sarea și opțional vanilia, amestecați bine.
Ultimele încorporați albușurile, le amestecați ușor ca să nu iasă aerul.
Încălziți bine o tigaie antiaderentă și turnați pe mijloc cam jumătate de polonic de aluat.
Faceți focul să fie moderat și așteptați până apar niște bule de aer pe suprafața clătitei.
Atunci le întoarceți cu o paletă pe partea cealaltă și mai lăsați 2-3 minute să se rumenească.
La fel coaceți și celelalte clătite - mie mi-au ieșit cam 7-8 bucăți din această cantitate de aluat.
Le serviți calde cu orice gem/dulceață vă place, sau cu miere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.