Pulpe de pui caramelizate, la cuptor

Această rețetă am ales s-o fac datorită faptului că este banal de simplă și avea o listă lungă de aprecieri pe un forum. Taman bine că deja ne cam plictiseam de puiul gătit în mod tradițional.

Ei, să vă spun că este delicios este cam puțin - este absolut și super-extra bun - în plus așa de simplu că nici n-o să vă vină să credeți. Și aromate, potrivit de sărate, ușor caramelizate...... și lista poate continua mult.

Concentrația de caramel poate fi diferită - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumătate de pahar de apă. Poza de la final din pași este făcută cu concentrație de 1 pahar de apă. Vedeți oricum rețeta și vă alegeți varianta potrivită gusturilor.

Ingrediente
Pulpe de pui
1 kg
   
Zahăr
1 lingura
   
Sare
1 lingura
   
Usturoi
5 buc
5 căței, eu am pus usturoi uscat/granulat
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
   
Apă
0.5 pahare
sau 1 pahar dacă le vreți mai puțin caramelizate
Pași de urmat
Pas 1

Într-o cratiță mică măsurați sarea și zahărul, le puneți pe foc mic și lăsați să se topească/caramelizeze.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Când începe să se topească zahărul, amestecați puțin să nu se ardă.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Turnați apa și lăsați pe foc mediu până se topește complet zahărul caramelizat.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Cam așa trebuie să fie compoziția finală - aici în poză este cu 1 pahar de apă.

Dacă faceți cu jumătate de pahar de apă, va fi culoarea mai închisă la caramel.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Pulpele le spălați bine și aranjați într-o tavă de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tură a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.

Turnați caramelul de mai sus peste pulpe.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Presărați peste carne piper și usturoiul pisat/pudră. Le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Pe parcurs, în timpul preparării, mai scoateți tava din cuptor și cu o lingură sau pensulă mai ungeți pulpele cu sosul din tavă - pentru o glazurare mai bună și crustă gustoasă.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Aici s-au glazurat mai tare - cu jumătate de pahar de apă - au o culoare mai închisă și mai pronunțată.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Și aici aveți poza cu o caramelizare mai slabă - cu 1 pahar de apă.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Și gata, acesta-i tot procesul de preparare - simplu și deosebit de gustos.

Sunt la fel de bune și calde și reci cu orice garnitură preferată.

Poftă Bună!

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min