Aceasta reteta am ales s-o fac datorita faptului ca este banal de simpla si avea o lista lunga de aprecieri pe un forum. Taman bine ca deja ne cam plictiseam de puiul gatit in mod traditional.
Ei, sa va spun ca este delicios este cam putin - este absolut si super-extra bun - in plus asa de simplu ca nici n-o sa va vina sa credeti. Si aromate, potrivit de sarate, usor caramelizate...... si lista poate continua mult.
Concentratia de caramel poate fi diferita - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumatate de pahar de apa. Poza de la final din pasi este facuta cu concentratie de 1 pahar de apa. Vedeti oricum reteta si va alegeti varianta potrivita gusturilor.
Intr-o cratita mica masurati sarea si zaharul, le puneti pe foc mic si lasati sa se topeasca/caramelizeze.
Cand incepe sa se topeasca zaharul, amestecati putin sa nu se arda.
Turnati apa si lasati pe foc mediu pana se topeste complet zaharul caramelizat.
Cam asa trebuie sa fie compozita finala - aici in poza este cu 1 pahar de apa.
Daca faceti cu jumatate de pahar de apa, va fi culoarea mai inchisa la caramel.
Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tura a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.
Turnati caramelul de mai sus peste pulpe.
Presarati peste carne piper si usturoiul pisat/pudra. Le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Pe parcurs in timpul prepararii mai scoateti tava din cuptor si cu o lingura sau pensula mai ungeti pulpele cu sosul din tava - pentru o glazurare mai buna si crusta gustoasa.
Aici s-au glazurat mai tare - cu jumate de pahar de apa - au o culoare mai inchisa si mai pronuntata.
Si aici aveti poza cu o caramelizare mai slaba - cu 1 pahar de apa.
Si gata, asta-o tot procesul de preparare - simplu si deosebit de gustos.
Sunt la fel de bune si calde si reci cu orice garnitura preferata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.