Această rețetă am ales s-o fac datorită faptului că este banal de simplă și avea o listă lungă de aprecieri pe un forum. Taman bine că deja ne cam plictiseam de puiul gătit în mod tradițional.
Ei, să vă spun că este delicios este cam puțin - este absolut și super-extra bun - în plus așa de simplu că nici n-o să vă vină să credeți. Și aromate, potrivit de sărate, ușor caramelizate...... și lista poate continua mult.
Concentrația de caramel poate fi diferită - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumătate de pahar de apă. Poza de la final din pași este făcută cu concentrație de 1 pahar de apă. Vedeți oricum rețeta și vă alegeți varianta potrivită gusturilor.
Într-o cratiță mică măsurați sarea și zahărul, le puneți pe foc mic și lăsați să se topească/caramelizeze.
Când începe să se topească zahărul, amestecați puțin să nu se ardă.
Turnați apa și lăsați pe foc mediu până se topește complet zahărul caramelizat.
Cam așa trebuie să fie compoziția finală - aici în poză este cu 1 pahar de apă.
Dacă faceți cu jumătate de pahar de apă, va fi culoarea mai închisă la caramel.
Pulpele le spălați bine și aranjați într-o tavă de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tură a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.
Turnați caramelul de mai sus peste pulpe.
Presărați peste carne piper și usturoiul pisat/pudră. Le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Pe parcurs, în timpul preparării, mai scoateți tava din cuptor și cu o lingură sau pensulă mai ungeți pulpele cu sosul din tavă - pentru o glazurare mai bună și crustă gustoasă.
Aici s-au glazurat mai tare - cu jumătate de pahar de apă - au o culoare mai închisă și mai pronunțată.
Și aici aveți poza cu o caramelizare mai slabă - cu 1 pahar de apă.
Și gata, acesta-i tot procesul de preparare - simplu și deosebit de gustos.
Sunt la fel de bune și calde și reci cu orice garnitură preferată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.