O mancare foarte buna si chestia tare este ca se face repede, nimic nu trebuie prajit sau fiert din timp - toate ingredientele se pun crude si se fac in cuptor. Deci minim de efort si un rezultat ff. bun - chiar va recomand sa-i incercati.
Pieptul de pui se taie felii subtiri, se condimenteaza cu sare si piper si se aranjeaza intr-o tava de cuptor adanca, unsa cu putin ulei(optional).
Cartofii ii taiati felii subtiri - de 2-3mm si le puneti peste pieptul de pui - presarati putina sare si piper deasupra.
Ungeti cartofii deasupra cu maioneza sau smantana.
Si presarati cascaval dat prin razatoare.
Acoperiti-o cu folie de aluminiu si o dati la cuptor preincalzit la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute - 1 ora.
Cu 10 minute inainte sa scoateti tava din cuptor desfaceti folie de pe tava si lasati sa se rumeneasca cascavalul.
Eu totusi mai testez cartofii cu cutitul, daca intra usor ca in unt, sunt gata - atunci scot si folia.
Si gata, serviti mancarea calda cu orice legume va plac.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.