Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor

O mâncare foarte bună și chestia tare este că se face repede, nimic nu trebuie prăjit sau fiert din timp - toate ingredientele se pun crude și se fac în cuptor. Deci minim de efort și un rezultat ff. bun - chiar vă recomand să-i încercați.

Ingrediente
Piept de pui
500 g
dezosat și fără piele
Cartofi albi/galbeni
3 buc
mai mari
Maioneză
200 g
eu am pus smântână
Cașcaval clasic
200 g
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se taie felii subțiri, se condimentează cu sare și piper și se aranjează într-o tavă de cuptor adâncă, unsă cu puțin ulei (optional).

Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Cartofii îi tăiați felii subțiri - de 2-3mm și le puneți peste pieptul de pui - presărați puțină sare și piper deasupra.

Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Ungeți cartofii deasupra cu maioneză sau smântână.

Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Și presărați cașcaval dat prin răzătoare.

Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Acoperiți-o cu folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute - 1 oră.

Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Cu 10 minute înainte să scoateți tava din cuptor, desfaceți folia de pe tavă și lăsați să se rumenească cașcavalul.

Eu totuși mai testez cartofii cu cuțitul, dacă intră ușor ca în unt, sunt gata - atunci scot și folia.

Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Și gata, serviți mâncarea caldă cu orice legume vă plac.

Poftă Bună!

Cartofi cu carne și cașcaval, la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min