O mâncare foarte bună și chestia tare este că se face repede, nimic nu trebuie prăjit sau fiert din timp - toate ingredientele se pun crude și se fac în cuptor. Deci minim de efort și un rezultat ff. bun - chiar vă recomand să-i încercați.
Pieptul de pui se taie felii subțiri, se condimentează cu sare și piper și se aranjează într-o tavă de cuptor adâncă, unsă cu puțin ulei (optional).
Cartofii îi tăiați felii subțiri - de 2-3mm și le puneți peste pieptul de pui - presărați puțină sare și piper deasupra.
Ungeți cartofii deasupra cu maioneză sau smântână.
Și presărați cașcaval dat prin răzătoare.
Acoperiți-o cu folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute - 1 oră.
Cu 10 minute înainte să scoateți tava din cuptor, desfaceți folia de pe tavă și lăsați să se rumenească cașcavalul.
Eu totuși mai testez cartofii cu cuțitul, dacă intră ușor ca în unt, sunt gata - atunci scot și folia.
Și gata, serviți mâncarea caldă cu orice legume vă plac.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.