Flan cu ciuperci

O rețetă pe care ați avut ocazia s-o vedeți și s-o gustați la Atelier - a fost un succes, a plăcut la toată lumea și respectiv e bine să fie rețetă pe site. Sigur o să vă placă pentru că este și rapidă, și delicioasă, și deosebită - perfect pentru orice masă.

Ingrediente
Ceapă roșie
1 buc
   
Ciuperci albe proaspete
150 g
3-4 ciuperci
Cașcaval clasic
100 g
eu am pus și telemea, că nu am avut chiar 100g de cașcaval
Ouă
4 buc
   
Lapte
500 ml
   
Făină albă calitate superioară
200 ml
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Eu am folosit Tava rotundă de silicon de la Tupperware, deci nu am uns și nu am așternut cu nimic tava. Dacă faceți în tavă simplă să puneți hârtie de copt.

Deci, ceapa se taie mărunt și se pune în tavă.

Flan cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Peste ceapă puneți ciupercile tăiate felii.

Flan cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Deasupra puneți cașcavalul dat prin răzătoare.

Flan cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Într-un bol amestecați ouăle cu laptele, făina, sarea și piperul. Bateți bine cu mixerul sau telul să nu fie cocoloașe.

Flan cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Turnați acest amestec peste ingredientele din tavă.

Flan cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.

Flan cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

După acest timp, flan-ul se rumenește și se ridică - îl scoateți din cuptor cu tot cu grătar (dacă folosiți tava de silicon).

După ce se răcorește puțin se mai lasă, este normal așa.

Flan cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Îl scoateți pe un platou, feliați și serviți - este la fel de bun și cald și rece.

Poftă Bună!

Flan cu ciuperci - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min