O reteta pe care ati avut ocazia s-o vedeti si s-o gustati la Atelier - a fost un succes, a placut la toata lumea si respectiv e bine sa fie reteta pe site. Sigur o sa va placa pentru ca este si rapida, si delicioasa, si deosebita - perfect pentru orice masa.
Eu am folosit Tava rotunda de silicon de la Tupperware, deci nu am uns si nu am asternut cu nimic tava. Daca faceti in tava simpla sa puneti hartie de copt.
Deci, ceapa se taie marunt si se pune in tava.
Peste ceapa puneti ciupercile taiate felii.
Deasupra puneti cascavalul dat prin razatoare.
Intr-un bol amestecati ouale cu laptele, faina sarea si piperul. Bateti bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.
Turnati acest amestec peste ingredientele din tava.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.
Dupa acest timp flan-ul se rumeneste si se ridica - il scoateti din cuptor cu tot cu gratar(daca folositi tava de silicon).
Dupa ce se racoreste putin se mai lasa, este normal asa.
Il scoateti pe un platou, feliati si serviti - este la fel de bun si cald si rece.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.