Flan cu ciuperci

O reteta pe care ati avut ocazia s-o vedeti si s-o gustati la Atelier - a fost un succes, a placut la toata lumea si respectiv e bine sa fie reteta pe site. Sigur o sa va placa pentru ca este si rapida, si delicioasa, si deosebita - perfect pentru orice masa.

Ingrediente
Ceapa rosie
1 buc
Ciuperci albe proaspete
150 g
3-4 ciuperci
Cascaval clasic
100 g
eu am pus si telemea, ca nu am avut chiar 100g de cascaval
Oua
4 buc
Lapte
500 ml
Faina alba calitate superioara
200 ml
Sare,piper
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Eu am folosit Tava rotunda de silicon de la Tupperware, deci nu am uns si nu am asternut cu nimic tava. Daca faceti in tava simpla sa puneti hartie de copt.

Deci, ceapa se taie marunt si se pune in tava.

Flan cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Peste ceapa puneti ciupercile taiate felii.

Flan cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Deasupra puneti cascavalul dat prin razatoare.

Flan cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol amestecati ouale cu laptele, faina sarea si piperul. Bateti bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.

Flan cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Turnati acest amestec peste ingredientele din tava.

Flan cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.

Flan cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Dupa acest timp flan-ul se rumeneste si se ridica - il scoateti din cuptor cu tot cu gratar(daca folositi tava de silicon).

Dupa ce se racoreste putin se mai lasa, este normal asa.

Flan cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Il scoateti pe un platou, feliati si serviti - este la fel de bun si cald si rece.

Pofta Buna!

Flan cu ciuperci - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 порций)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min