Chiar nu trebuie sa va spun mare lucru despre aceasta reteta - si in varianta simpla si in cea de post este absolut delicios, clasic si sigur va aminteste de dulciurile mamei...
Biscuitii se pun in robot sau masina de tocat carne.
Eu as recomanda masina de tocat carne, pt ca le faramiteaza mai bine si mai uniform.
Deci se paseaza/toaca bine, pana devin faramituri fine.
In acest timp fierbeti laptele si dizolvati in el zaharul.
Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
La faramiturile de biscuiti se adauga cacao si se amesteca bine.
Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului in compozitia de biscuiti.
Adaugam cate putin lapte si amestecam pe parcurs cu lingura sau o spatula. Observati ca biscuitii absorb bine lichidul, dar nu turnati totul o data - pe parcurs, pentru ca biscuitii sunt diferiti si pot absorbi de la caz la caz lichidul. Cand aveti compozitia mai groasa, o lasati 5 minute si apot vedeti ca se face mai uscacioasa, si iar adaugati lapte cu unt, amestecati.
Si dupa ce ati facut compozitia de biscuiti, la urma, adaugati migdalele sau alunele - amestecati.
Pe masa intindeti o bucata mai mare de folie alimentara, presarati pe ea putina nuca de cocos.
Cu o lingura puneti din compozitia de biscuiti pe marginea foliei - sa fie de grosimea unui "salam", chiar putin mai mult.
Rulati strans si presati bine cu degetele sa uniformizati salamul si dupa ce le-ati format pe toate(la mine au fost 3) le puneti la frigider pentru minim 2 ore.
Dupa ce s-a intarit bine il taiati frumos si serviti cum va place.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.