Salam de biscuiti

Chiar nu trebuie sa va spun mare lucru despre aceasta reteta - si in varianta simpla si in cea de post este absolut delicios, clasic si sigur va aminteste de dulciurile mamei...

Ingrediente
Biscuiti simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiti de casa, sau resturi - iese mai gustos
Unt
200 g
in varianta de post - margarina sau chiar unt de cocos sau palmier
Lapte
1 pahar
in varianta de post lapte de soia sau apa
Zahar
0.5 pahare
Esenta de vanilie
1 buc
optional si esenta de rom/cafea
Migdale
100 g
foarte bine merg si alunele
Nuca de cocos
100 g
Cacao pudra
4 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Biscuitii se pun in robot  sau masina de tocat carne.

Eu as recomanda masina de tocat carne, pt ca le faramiteaza mai bine si mai uniform.

Salam de biscuiti - Pas 1
Pas 2

Deci se paseaza/toaca bine, pana devin faramituri fine.

Salam de biscuiti - Pas 2
Pas 3

In acest timp fierbeti laptele si dizolvati in el zaharul.

Salam de biscuiti - Pas 3
Pas 4

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

Salam de biscuiti - Pas 4
Pas 5

La faramiturile de biscuiti se adauga cacao si se amesteca bine.

Salam de biscuiti - Pas 5
Pas 6

Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului in compozitia de biscuiti.

Salam de biscuiti - Pas 6
Pas 7

Adaugam cate putin lapte si amestecam pe parcurs cu lingura sau o spatula. Observati ca biscuitii absorb bine lichidul, dar nu turnati totul o data - pe parcurs, pentru ca biscuitii sunt diferiti si pot absorbi de la caz la caz lichidul. Cand aveti compozitia mai groasa, o lasati 5 minute si apot vedeti ca se face mai uscacioasa, si iar adaugati lapte cu unt, amestecati.

Salam de biscuiti - Pas 7
Pas 8

Si dupa ce ati facut compozitia de biscuiti, la urma, adaugati migdalele sau alunele - amestecati.

Salam de biscuiti - Pas 8
Pas 9

Pe masa intindeti o bucata mai mare de folie alimentara, presarati pe ea putina nuca de cocos.

Cu o lingura puneti din compozitia de biscuiti pe marginea foliei - sa fie de grosimea unui "salam", chiar putin mai mult.

Salam de biscuiti - Pas 9
Pas 10

Rulati strans si presati bine cu degetele sa uniformizati salamul si dupa ce le-ati format pe toate(la mine au fost 3) le puneti la frigider pentru minim 2 ore.

Salam de biscuiti - Pas 10
Pas 11

Dupa ce s-a intarit bine il taiati frumos si serviti cum va place.

Pofta Buna!

Salam de biscuiti - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min