Salam de biscuiți

Chiar nu trebuie să vă spun mare lucru despre această rețetă - și în varianta simplă și în cea de post este absolut delicioasă, clasică și sigur vă amintește de dulciurile mamei...

Ingrediente
Biscuiți simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiți de casă, sau resturi - iese mai gustos
Unt
200 g
în varianta de post - margarină sau chiar unt de cocos sau palmier
Lapte
1 pahar
în varianta de post lapte de soia sau apă
Zahăr
0.5 pahare
   
Esență de vanilie
1 buc
opțional și esență de rom/cafea
Migdale
100 g
foarte bine merg și alunele
Nucă de cocos
100 g
   
Cacao pudră
4 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Biscuiții se pun în robot sau mașină de tocat carne.

Eu aș recomanda mașina de tocat carne, pentru că le fărâmițează mai bine și mai uniform.

Salam de biscuiți - Pas 1
Pas 2

Deci se pasează/toacă bine, până devin fărâmituri fine.

Salam de biscuiți - Pas 2
Pas 3

În acest timp fierbeți laptele și dizolvați în el zahărul.

Salam de biscuiți - Pas 3
Pas 4

Adăugați untul și amestecați până se topește.

Salam de biscuiți - Pas 4
Pas 5

La fărâmiturile de biscuiți se adaugă cacao și se amestecă bine.

Salam de biscuiți - Pas 5
Pas 6

Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului în compoziția de biscuiți.

Salam de biscuiți - Pas 6
Pas 7

Adăugăm câte puțin lapte și amestecăm pe parcurs cu lingura sau o spatulă. Observați că biscuiții absorb bine lichidul, dar nu turnați totul odată - pe parcurs, pentru că biscuiții sunt diferiți și pot absorbi de la caz la caz lichidul. Când aveți compoziția mai groasă, o lăsați 5 minute și apoi vedeți că se face mai uscăcioasă, și iar adăugați lapte cu unt, amestecați.

Salam de biscuiți - Pas 7
Pas 8

Și după ce ați făcut compoziția de biscuiți, la urmă, adăugați migdalele sau alunele - amestecați.

Salam de biscuiți - Pas 8
Pas 9

Pe masă întindeți o bucată mai mare de folie alimentară, presărați pe ea puțină nucă de cocos.

Cu o lingură puneți din compoziția de biscuiți pe marginea foliei - să fie de grosimea unui "salam", chiar puțin mai mult.

Salam de biscuiți - Pas 9
Pas 10

Rulați strâns și presați bine cu degetele să uniformizați salamul și după ce le-ați format pe toate (la mine au fost 3) le puneți la frigider pentru minim 2 ore.

Salam de biscuiți - Pas 10
Pas 11

După ce s-a întărit bine îl tăiați frumos și serviți cum vă place.

Poftă Bună!

Salam de biscuiți - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min