Chiar nu trebuie să vă spun mare lucru despre această rețetă - și în varianta simplă și în cea de post este absolut delicioasă, clasică și sigur vă amintește de dulciurile mamei...
Biscuiții se pun în robot sau mașină de tocat carne.
Eu aș recomanda mașina de tocat carne, pentru că le fărâmițează mai bine și mai uniform.
Deci se pasează/toacă bine, până devin fărâmituri fine.
În acest timp fierbeți laptele și dizolvați în el zahărul.
Adăugați untul și amestecați până se topește.
La fărâmiturile de biscuiți se adaugă cacao și se amestecă bine.
Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului în compoziția de biscuiți.
Adăugăm câte puțin lapte și amestecăm pe parcurs cu lingura sau o spatulă. Observați că biscuiții absorb bine lichidul, dar nu turnați totul odată - pe parcurs, pentru că biscuiții sunt diferiți și pot absorbi de la caz la caz lichidul. Când aveți compoziția mai groasă, o lăsați 5 minute și apoi vedeți că se face mai uscăcioasă, și iar adăugați lapte cu unt, amestecați.
Și după ce ați făcut compoziția de biscuiți, la urmă, adăugați migdalele sau alunele - amestecați.
Pe masă întindeți o bucată mai mare de folie alimentară, presărați pe ea puțină nucă de cocos.
Cu o lingură puneți din compoziția de biscuiți pe marginea foliei - să fie de grosimea unui "salam", chiar puțin mai mult.
Rulați strâns și presați bine cu degetele să uniformizați salamul și după ce le-ați format pe toate (la mine au fost 3) le puneți la frigider pentru minim 2 ore.
După ce s-a întărit bine îl tăiați frumos și serviți cum vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.