Este o variație a prăjiturii Krem a la Krem, după părerea mea destul de reușită. Se prepară repede, ușor și are un gust fin și delicios.
Separati albușurile de gălbenușuri.
Se bat albușurile spumă, când se măresc în volum de 3 ori și se întăresc, se adaugă zahărul câte puțin. Se bate totul până spuma devine groasă și dacă întoarceți bolul cu fundul în sus, albușurile nu curg.
Apoi se adaugă gălbenușurile câte unul, după fiecare se mixează bine compoziția.
Puneți un plic de cremă Ole de ciocolată peste compoziția de albușuri, mixați bine.
Se tapetează o formă pentru tort cu hârtie de copt, în care turnați aluatul uniform.
După ce s-a copt, 20-30 de min la temp maximă, se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că e copt. Se lasă la răcit.
Se prepară crema de vanilie, cu un plic de cremă Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frișcă - totul se amestecă bine cu mixerul, până nu se îngroașă bine crema.
Peste blatul de ciocolată se întinde uniform crema de vanilie, apoi se prepară la fel crema de ciocolată.
Aceasta se întinde peste primul strat de cremă.
Cu un cuțit, dați formă rotundă și dreaptă la crema de ciocolată. Puteți să-l lăsați la rece înainte să-l glazurați, dar crema nu se întărește prea mult. Așa că vom continua și fără să-l punem la rece.
Recomand să puneți blatul înainte să-l ungeți cu cremă pe un grătar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).
Sub grătar am așternut niște hârtie de copt, ca să pot ușor turna glazura, pe care o puteți recicla după.
Pregătiți astfel glazura: Puneți într-o cratiță mică 2 linguri de apă, când începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați cu lingura până se topește. Apoi turnați 2 linguri de lichior sau brandy și ciocolată ruptă bucățele - amestecați până se topește ciocolata. Adăugați untul, lăsați să se topească - amestecați bine să se omogenizeze compoziția și luați de pe foc. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.
Preparam cantitatea dublă de glazură, ca să o întindem ușor peste suprafața tortului, fără să rămână semne urâte pe tort. Turnăm glazura și atent o întindem cu un cuțit.
Puneți grătarul cu tort pe un platou și îl lăsați la rece 2-3 ore să se întărească glazura
După ce s-a răcit tortul, îl puneți atent de pe grătar pe un platou. Îl ornați cum vă place, eu am folosit bucățele de ciocolată.
Aici tortul în secțiune, sper că v-am făcut poftă :)
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.