Tort Krem a la Krem

Este o variatie a prajiturii Krem a la Krem, dupa parerea mea destul de reusita. Se prepara repede, usor si are un gust fin si delicios.

Ingrediente
Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
2 buc
adica 2 plicuri
Creme ole de vanilie
1 buc
Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
pentru blat
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
400 ml
Lapte de vaca
440 ml
Apa
4 linguri
Zahar
4 linguri
pentru glazura
Brandy/lichior
4 linguri
Ciocolata
200 g
Unt
200 g
Pasi de urmat
Pas 1

Separati albusurile de galbenusuri.

Tort Krem a la Krem - Pas 1
Pas 2

Se bat albusurile spuma, cand se maresc in volum de 3 ori si se intaresc, se adauga zaharul cate putin. Se bate totul pana spuma devine groasa si daca intoarceti bolul cu fundul in sus, albusurile nu curg.

Tort Krem a la Krem - Pas 2
Pas 3

Apoi se adauga galbenusurile cate unu, dupa fiecare se mixeaza bine compozitia.

Tort Krem a la Krem - Pas 3
Pas 4

Puneti un plic de crema Ole de ciocolata  peste compozitia de albusuri, mixati bine.

Tort Krem a la Krem - Pas 4
Pas 5

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, in care turnati aluatul uniform.

Tort Krem a la Krem - Pas 5
Pas 6

Dupa ce s-a copt, 20-30 de min la temp maxima, se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Tort Krem a la Krem - Pas 6
Pas 7

Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frisca - totul se amesteca bine cu mixerul, pana nu se ingroasa bine crema.

Tort Krem a la Krem - Pas 7
Pas 8

Peste blatul de ciocolata se intinde uniform crema de vanilie, apoi se prepara la fel crema de ciocolata.

Aceasta se intinde peste primul strat de crema.

Tort Krem a la Krem - Pas 8
Pas 9

Cu un cutit, dati forma rotunda si dreapta la crema de ciocolata. Puteti sa-l lasati la rece inainte sa-l glazurati, dar crema nu se intareste prea mult. Asa ca vom continua si fara sa-l punem la rece.

Tort Krem a la Krem - Pas 9
Pas 10

Recomand sa puneti blatul inainte sa-l ungeti cu crema pe un gratar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).

Sub gratar am asternut niste hartie de copt, ca sa pot usor turna glazura, pe care o puteti recicla dupa.

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort. Turnam glazura si atent o intindem cu un cutit.

Tort Krem a la Krem - Pas 10
Pas 11

Puneti gratarul cu tort  pe un platou si il lasati la rece 2-3 ore sa se intareasca glazura

Tort Krem a la Krem - Pas 11
Pas 12

Dupa ce s-a racit tortul, il puneti atent de pe gratar pe un platou. Il ornati cum va place, eu am folosit bucatele de ciocolata.

Tort Krem a la Krem - Pas 12
Pas 13

Aici tortul in sectiune, sper ca v-am facut pofta :)

Pofta Buna!

Tort Krem a la Krem - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min