Este o rețetă super simplă, cartofii se topesc în gură, sunt aromați - și totul cu eforturi minime.
Cartofii se curăță, se spală și se taie bucăți medii.
Carnea se spală, se porționează, se sărează și se amestecă cu puțin piper, boia, chimen. Se adaugă ceapa tăiată fidea.
Se amestecă și se presează totul bine cu mâinile.
Se amestecă carnea cu cartofii, se adaugă ulei și se amestecă totul foarte bine. Sare și bulion de roșii nu se pune, ca să nu se întărească cartofii.
O tavă de cuptor adâncă se așterne cu folie de aluminiu astfel ca să rămână margini mari la folie. Se pun cartofii în tavă.
Se acoperă bine cartofii cu folie și se pun la cuptor.
Se țin la cuptor aproximativ 1 oră și jumătate sau 2 ore, în funcție de cuptor.
După o oră jumătate periodic verificați să fie cartofii copți. Când sunt gata, deschideți folia, sărați cartofii și îi serviți cu orice salată sau murături preferate.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.