Cartofi cu carne la cuptor

Este o reteta super simpla, cartofii se topesc in gura, sunt aromati - si totul cu eforturi minime.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
Carne
500 g
puteti folosi orice tip de carne preferata
Ceapa alba
2 buc
Ulei de floarea soarelui
100 g
Piper negru
0.5 lingurite
Chimen
0.5 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati medii.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu putin piper, boia, chimen. Se adauga ceapa taiata fidea.

Se amesteca si se preseaz totul bine cu mainile.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se amesteca carnea cu cartofii, se adauga ulei si se amesteca totul foarte bine. Sare si bulion de rosii nu se pune, ca sa nu se intareasca cartofii.

O tava de cuptor adanca se asterne cu folie de aluminiu astfel ca sa ramana margini mari la folie.Se pun cartofii in tava.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se acopera bine cartofii cu folie si se pun la cuptor.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se tin la cuptor aproximativ 1 ora si jumate sau 2 ore, in functie de cuptor.

Dupa o ora jumate periodic verificati sa fie cartofii copti. Cand sunt gata, deschideti folia, sarati cartofii si ii serviti cu orice salata sau muraturi preferate.

Pofta Buna!

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min