Cartofi cu carne la cuptor

Este o rețetă super simplă, cartofii se topesc în gură, sunt aromați - și totul cu eforturi minime.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
   
Carne
500 g
puteți folosi orice tip de carne preferată
Ceapă albă
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
100 g
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Chimen
0.5 lingurite
   
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Cartofii se curăță, se spală și se taie bucăți medii.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se spală, se porționează, se sărează și se amestecă cu puțin piper, boia, chimen. Se adaugă ceapa tăiată fidea.

Se amestecă și se presează totul bine cu mâinile.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se amestecă carnea cu cartofii, se adaugă ulei și se amestecă totul foarte bine. Sare și bulion de roșii nu se pune, ca să nu se întărească cartofii.

O tavă de cuptor adâncă se așterne cu folie de aluminiu astfel ca să rămână margini mari la folie. Se pun cartofii în tavă.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se acoperă bine cartofii cu folie și se pun la cuptor.

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se țin la cuptor aproximativ 1 oră și jumătate sau 2 ore, în funcție de cuptor.

După o oră jumătate periodic verificați să fie cartofii copți. Când sunt gata, deschideți folia, sărați cartofii și îi serviți cu orice salată sau murături preferate.

Poftă Bună!

Cartofi cu carne la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min