Un chec foarte simplu de preparat, chiar banal aș zice - dar la gust nu-l deosebiți de unul clasic - este foarte bun, ușor aromat, umed și fraged.
Mi-a plăcut mult că am putut utiliza gemul mai vechi care se adună prin borcane și nu mai știu unde să-l dau și ce să mai gătesc.
Mai întâi se face infuzia de ceai negru - într-o cană sau ceainic se toarnă 2 pahare de apă clocotită peste 2 linguri de frunze de ceai. Lăsați acoperit minim 10 minute.
În acest timp pregătim restul ingredientelor - într-un bol puneți făina, praful de copt, zahărul și vanilia.
Adăugați gemul, uleiul, 1.5 pahare din ceaiul puțin răcorit - amestecați bine cu un tel.
Am pus nucile mărunțite.
Dacă aluatul este prea lichid mai adăugați 2-3 linguri de făină - eu am pus făină integrală.
Coca trebuie să fie ca o smântână mai groasă.
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt, sau unsă cu ulei și presărată cu pesmet.
Eu am pus în tava de silicon, nu am uns cu nimic.
O puneți la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
După acest timp testați cu scobitoarea și dacă este bine se scoate din cuptor.
Lăsați să se răcorească, apoi îl puneți pe un platou sau farfurie.
Se servește cald sau rece - delicios oricum și un gust foarte bun, aduce a dulciurile bunicii.....
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.