Chec cu ceai si gem(de post)

Un chec foarte simplu de preparat, chiar banal as zice - dar la gust nu-l deosebiti de unul clasic - este foarte bun, usor aromat, umed si fraged.

Mi-a placut mult ca am putut utiliza gemul mai vechi care se aduna prin borcane si nu mai stiu unde sa-l dau si ce sa mai gatesc.

Ingrediente
Ceai negru
2 linguri
pentru a face infuzie mai tare - avem nevoie de 1.5 pahare de ceai negru
Faina alba calitate superioara
12 linguri
am combinat si cu faina integrala de grau
Zahar
150 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Gem de casa
6 linguri
eu am pus de visine
Ulei fara miros
5 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
puteti adauga si scortisoara
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
mai puteti adauga stafide, prune uscate, etc.
Pasi de urmat
Pas 1

Mai intai se face infuzia de ceai negru - intr-o cana sau ceainic se toarna 2 pahare de apa clocotita peste 2 linguri de frunze de ceai. Lasati acoperit minim 10 minute.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 1
Pas 2

In acest timp pregatim restul ingredientelor - intr-un bol puneti faina, praful de copt, zaharul si vanilia.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugati gemul, uleiul, 1.5 pahare din ceaiul putin racorit - amestecati bine cu un tel.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 3
Pas 4

Am pus nucile maruntite.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 4
Pas 5

Daca aluatul este prea lichid mai adaugati 2-3 linguri de faina - eu am pus faina integrala.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 5
Pas 6

Coca trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si presarata cu pesmet.

Au am pus in tava de silicon, nu am uns cu nimic.

O puneti la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp testati cu scobitoarea si daca este bine se scoate din cuptor.

Lasati sa se racoreasca, apoi il puneti pe un platou sau farfurie.

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 8
Pas 9

Se serveste cald sau rece - delicios oricum si un gust foarte bun, aduce a dulciurile bunicii.....

Pofta Buna!

Chec cu ceai si gem(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (9-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min