Un chec foarte simplu de preparat, chiar banal as zice - dar la gust nu-l deosebiti de unul clasic - este foarte bun, usor aromat, umed si fraged.
Mi-a placut mult ca am putut utiliza gemul mai vechi care se aduna prin borcane si nu mai stiu unde sa-l dau si ce sa mai gatesc.
Mai intai se face infuzia de ceai negru - intr-o cana sau ceainic se toarna 2 pahare de apa clocotita peste 2 linguri de frunze de ceai. Lasati acoperit minim 10 minute.
In acest timp pregatim restul ingredientelor - intr-un bol puneti faina, praful de copt, zaharul si vanilia.
Adaugati gemul, uleiul, 1.5 pahare din ceaiul putin racorit - amestecati bine cu un tel.
Am pus nucile maruntite.
Daca aluatul este prea lichid mai adaugati 2-3 linguri de faina - eu am pus faina integrala.
Coca trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si presarata cu pesmet.
Au am pus in tava de silicon, nu am uns cu nimic.
O puneti la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Dupa acest timp testati cu scobitoarea si daca este bine se scoate din cuptor.
Lasati sa se racoreasca, apoi il puneti pe un platou sau farfurie.
Se serveste cald sau rece - delicios oricum si un gust foarte bun, aduce a dulciurile bunicii.....
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.