Va spun sincer ca nu sunt mare adepta a bucatariei chinezesti, am avut cateva experiente foarte neplacute(cu mancare chinezeasca cumparata) si am zis ca mai astept cu asta....
Am avut saptamana trecuta putin curaj, chef si timp, am gasit intr-o carte reteta asta si repede am incercat-o. Deci, ce-i facut cu mana ta, dupa o reteta buna, cu ingrediente sigure - si poftim un rezultat foarte, foarte delicios si deosebit.
Chiar va recomand sa incercati, desi am fost sceptica chiar si in timpul procesului de preparare, rezultatul a intrecut mult asteptarile - si ale mele si ale sotului....
Carnea de porc se taie bucati medii.
O puneti intr-un bol mai adanc, adaugati sosul de soia, faina si amidonul.
Amestecati bine cu o lingura si puneti deoparte sa se marineze pana pregatim restul ingredientelor.
Morcovul si ardeiul se taie julien subtire.
Intr-o tigaie adanca incingeti uleiul, adaugati morcovul si caliti 3-4 minute.
Apoi merge ardeiul - mai caliti 2-3 minute.
Adaugati ananasul taiat bucati mai mici - amestecati si mai lasati 2 minute.
Legumele astfel preparate le puneti deoparte intr-o farfurie.
In tigaia incinsa am pus carnea marinata in sos de soia si am lasat sa se rumeneasca bine vreo 10-15 minute, mai amestecand periodic.
Nu va speriati daca se face mai urata treaba, sosul de soia se mai lipeste de peretii tigaii - dar la final totul va fi bine.
In acest timp am amestecat sosul de rosii cu zahar, otet si sare(dupa gust).
Cand carnea se mai face, adaugati legumele sotate.
Apoi adaugati sosul de rosii si amestecati. Lasati la foc mare pana incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati inca 10 minute.
Veti observa cum pe parcurs sosul se transforma in ceva frumos si delicios - combinatia de sos de soia cu sos de rosii este perfecta.
Si gata, serviti cu orice garnitura va place, perfect este orezul dar merge bine si cu o salata de legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.