Vă spun sincer că nu sunt mare adeptă a bucătăriei chinezești, am avut câteva experiențe foarte neplăcute (cu mâncare chinezească cumpărată) și am zis că mai aștept cu asta....
Am avut săptămâna trecută puțin curaj, chef și timp, am găsit într-o carte rețeta asta și repede am încercat-o. Deci, ce-i făcut cu mâna ta, după o rețetă bună, cu ingrediente sigure - și poftim un rezultat foarte, foarte delicios și deosebit.
Chiar vă recomand să încercați, deși am fost sceptică chiar și în timpul procesului de preparare, rezultatul a întrecut mult așteptările - și ale mele și ale soțului....
Carnea de porc se taie bucăți medii.
O puneți într-un bol mai adânc, adăugați sosul de soia, făina și amidonul.
Amestecați bine cu o lingură și puneți deoparte să se marineze până pregătim restul ingredientelor.
Morcovul și ardeiul se taie julien subțire.
Într-o tigaie adâncă încingeți uleiul, adăugați morcovul și căliți 3-4 minute.
Apoi merge ardeiul - mai căliți 2-3 minute.
Adăugați ananasul tăiat bucăți mai mici - amestecați și mai lăsați 2 minute.
Legumele astfel preparate le puneți deoparte într-o farfurie.
În tigaia încinsă am pus carnea marinată în sos de soia și am lăsat să se rumenească bine vreo 10-15 minute, mai amestecând periodic.
Nu vă speriați dacă se face mai urâtă treaba, sosul de soia se mai lipește de pereții tigăii - dar la final totul va fi bine.
În acest timp am amestecat sosul de roșii cu zahăr, oțet și sare (după gust).
Când carnea se mai face, adăugați legumele sotate.
Apoi adăugați sosul de roșii și amestecați. Lăsați la foc mare până începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați încă 10 minute.
Veți observa cum pe parcurs sosul se transformă în ceva frumos și delicios - combinația de sos de soia cu sos de roșii este perfectă.
Și gata, serviți cu orice garnitură vă place, perfect este orezul dar merge bine și cu o salată de legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.