Pandișpan Clasic

Este cea mai simplă rețetă de pandișpan, foarte pufos, fraged și efectiv se topește în gură. Îl fac de mulți ani și întotdeauna torturile cu acest pandișpan au fost un mare succes la masa festivă. Merge uns cu orice cremă preferată, adăugând fructe, cacao și orice preferați. La fel și blatul de pandișpan, merge să-l configurați după cum aveți nevoie - pandișpan cu cacao, pandișpan cu mac, pandișpan cu nuci, pandișpan cu fructe, etc. Singura cerință pentru reușita rețetei de pandișpan este să aveți un mixer, cel mai banal posibil.

Acum cu rețeta video de pandișpan sunt sigură că lucrurile și metoda de preparare vă vor ajuta și mai mult, deci eu chiar vă recomand să-l încercați și să-l salvați în favorite, este cel mai bun!

Încă un mic sfat, dacă vreți să faceți pandișpan din timp, stă foarte bine 3-4 zile învelit în folie alimentară sau congelat chiar și 3-4 luni.

Ingrediente
Ouă
5 buc
   
Zahăr
200 g
   
Făină albă calitate superioară
150 g
se poate adăuga cacao, nuci, mac, etc
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți ingredientele - puteți înlocui 3 linguri de făină cu amidon alimentar, așa pandișpanul va fi și mai fraged, dar este opțional.

Pandișpan Clasic - Pas 1
Pas 2

Separați albușurile de gălbenușuri.

Pandișpan Clasic - Pas 2
Pas 3

Jumătatea din cantitatea de zahăr (adică 100g) o puneți peste gălbenușuri.

Pandișpan Clasic - Pas 3
Pas 4

Albușurile le bateți spumă albă, când începe să se întărească adăugați treptat restul de zahăr (100g).

Bateți bine până întoarceți bolul și ele nu curg.

Pandișpan Clasic - Pas 4
Pas 5

Gălbenușurile cu cele 100g de zahăr le bateți bine, până se fac spumă albă și cresc în volum de 3 ori.

 

Pandișpan Clasic - Pas 5
Pas 6

O treime din cantitatea de albuș bătut o amestecați atent cu gălbenușurile. Mișcările trebuie să fie lente și în direcția sus-jos.

Pandișpan Clasic - Pas 6
Pas 7

Peste compoziția de mai sus adăugați făina. La fel cu mișcări lente, atent omogenizați totul. Dacă doriți să faceți pandișpanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - le adăugați în făină, apoi împreună cu făina în gălbenușuri.

Pandișpan Clasic - Pas 7
Pas 8

Adăugați restul albușurilor la compoziția de mai înainte. Amestecați foarte atent, de sus în jos - nici într-un caz cu mișcări circulare.

Pandișpan Clasic - Pas 8
Pas 9

Așa ar trebui să fie compoziția finală.

Pandișpan Clasic - Pas 9
Pas 10

Puneți o bucată de hârtie de copt la fundul tăvii în care veți coace pandișpanul (26-28cm). Pereții nu trebuie unși și nici înveliți în hârtie.

Pandișpan Clasic - Pas 10
Pas 11

Treceți aluatul de pandișpan în tavă, nivelați atent.

Lăsați la cuptor, aproximativ 30 de min la 180 de grade, până se rumenește. Atenție! În primele 15 min de coacere nu deschideți cuptorul.

Pandișpan Clasic - Pas 11
Pas 12

Să nu vă speriați dacă pandișpanul se ridică mult la cuptor și pe urmă se mai lasă, anume etapa când el se lasă puțin în cuptor indică că este gata și puteți să-l scoateți.

Lăsați complet să se răcească după coacere.

Pandișpan Clasic - Pas 12
Pas 13

După ce se răcește îl scoateți din tavă și îl lăsați să stea minim 8 ore (sau lăsați așa 8 ore în tavă). Asta este timpul optim după care el va fi perfect gata pentru ornat și preparat tortul. Atunci absoarbe cel mai bine cremă și se taie mai ușor și frumos în foi.

După îndemânare tăiați-l în 2-3 foi, eu folosesc un cuțit zimțat pentru pâine, este perfect aici. Vedeți în video mișcările și metoda.

Ideal este să-l coaceți seara, iar a doua zi să-l ornați.

Pandișpan Clasic - Pas 13
Pas 14

Am observat că în tava de 26 de cm pandișpanul are înălțimea perfectă pentru a-l tăia în 3 foi. În cea de 28 ies foile mai subțiri, este chiar mai bine dar vă trebuie și îndemânare să le tăiați frumos.

De multe ori fac tortul numai din 2 foi și este foarte bine, deci depinde cum preferați.

Oricum este un pandișpan foarte pufos, moale și fraged - de fiecare dată sunt un succes torturile făcute cu acest blat, și îl fac mai mult de 8 ani.

Poftă Bună!

Pandișpan Clasic - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 porții bune de tort)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: gotovim-doma.ru