Tort "Bounty"

Un tort foarte bun, deosebit si simplu de preparat - sigur o sa placa la toti amatorii de nuca de cocos :)

Ingrediente
Pandispan de ciocolata
1 buc
oricare va place, eu l-am facut pe cel de pe site
Lapte
500 ml
Unt
200 g
Gris
6 linguri
Zahar
1 pahar
Nuca de cocos
200 g
eu data viitoare as pune doar 150, dar reglati pe viitor dupa preferinte
Lapte condensat
200 g
este pt ornare - am folosit lapte condensat caramelizat din comert - dar puteti folosi si altceva - glazura, pudra de zahar, crema ganache, etc.
Pasi de urmat
Pas 1

Am preparat pandispanul dupa Reteta de pandispan de ciocolata de pe site - l-am lasat sa se racoreasca apoi l-am taiat in 2 foi.

Tort "Bounty" - Pas 1
Pas 2

In tava in care am facut pandispanul am pus prima foaie de pandispan - am luat-o pe cea de sus,  nu-i chiar dreapta si o folosesc ca baza tortului(pt ca nu se vede:)

Tort "Bounty" - Pas 2
Pas 3

Facem repede crema de cocos:

- intr-o cratita punem la fiert laptele, zaharul si untul

Tort "Bounty" - Pas 3
Pas 4

- cand incepe sa fiarba, adaugati "in ploaie" grisul si amestecati repede cu un tel, sa nu fie cocoloase

Tort "Bounty" - Pas 4
Pas 5

- lasati sa fiarba pana se ingroasa putin - cam in 5 minute se face destul de gros.

Tort "Bounty" - Pas 5
Pas 6

- acum adaugati nuca de cocos si amestecati bine compozitia - si gata crema.

Tort "Bounty" - Pas 6
Pas 7

Puneti crema peste blatul din tava.

Tort "Bounty" - Pas 7
Pas 8

Nivelati si presati bine.

Tort "Bounty" - Pas 8
Pas 9

Peste crema puneti al 2-lea blat si dati tava la frigider pt minim 1 ora, sa se intareasca crema.

Tort "Bounty" - Pas 9
Pas 10

Dupa acest timp, scoateti bordurile la tava si ornati tortul cu ce va place.

Tort "Bounty" - Pas 10
Pas 11

Eu am ornat cu lapte condensat fiert, dar merge bine si cu orice glazura care va place. Sau puteti folosi ganache-ul de la Prajitura cu ciocolata si banane.

Tort "Bounty" - Pas 11
Pas 12

Si o sectiune, eu zic ca destul de reprezentativa :)

Pofta Buna!

Tort "Bounty" - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min