Un tort foarte bun, deosebit si simplu de preparat - sigur o sa placa la toti amatorii de nuca de cocos :)
Am preparat pandispanul dupa Reteta de pandispan de ciocolata de pe site - l-am lasat sa se racoreasca apoi l-am taiat in 2 foi.
In tava in care am facut pandispanul am pus prima foaie de pandispan - am luat-o pe cea de sus, nu-i chiar dreapta si o folosesc ca baza tortului(pt ca nu se vede:)
Facem repede crema de cocos:
- intr-o cratita punem la fiert laptele, zaharul si untul
- cand incepe sa fiarba, adaugati "in ploaie" grisul si amestecati repede cu un tel, sa nu fie cocoloase
- lasati sa fiarba pana se ingroasa putin - cam in 5 minute se face destul de gros.
- acum adaugati nuca de cocos si amestecati bine compozitia - si gata crema.
Puneti crema peste blatul din tava.
Nivelati si presati bine.
Peste crema puneti al 2-lea blat si dati tava la frigider pt minim 1 ora, sa se intareasca crema.
Dupa acest timp, scoateti bordurile la tava si ornati tortul cu ce va place.
Eu am ornat cu lapte condensat fiert, dar merge bine si cu orice glazura care va place. Sau puteti folosi ganache-ul de la Prajitura cu ciocolata si banane.
Si o sectiune, eu zic ca destul de reprezentativa :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.