Salată picantă de hrean și sfeclă roșie

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie

O salată minunată și cu amintiri din bucătăria de casă, hreanul și sfecla roșie din compoziție sunt surse bogate de vitamine, iar la noi se obișnuia să se mănânce cu diferite tipuri de preparate din carne: chiftele, pârjoale, grătar, prăjit, copt, etc.   

Ingrediente

Sfeclă roșie
1 kg
   
Rădăcină de hrean
200 g
Dacă vreți să fie mai iute compoziția, dublați cantitatea de hrean
Sare
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Oțet de mere
3 linguri
   
Zahăr
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Se fierbe sfecla și se lasă la răcit.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 1
Pas 2

Hreanul se curăță și se spală bine.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 2
Pas 3

Se dă prin mașina de tocat carne, sfecla, apoi hreanul.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 3
Pas 4

Ordinea așa trebuie să fie, tot dați hrean prin mașina la cât de iute vreți să fie salata. Periodic vă opriți și amestecați compoziția, gustați și vedeți dacă mai adăugați hrean sau nu.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 4
Pas 5

Adăugați ulei, oțet și potriviți de sare și zahăr.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 5
Pas 6

Se amestecă totul și puneți în borcane cât mai bine presat.

Borcanele se păstrează la frigider, 1-2 luni sigur.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 6
Pas 7

O puteți gusta chiar a 2-a zi după ce se pătrunde bine.

Merge foarte bine cu preparatele de carne și orice mâncare care necesită ceva legume.

Poftă Bună!

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 g
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

MariaP
MariaP 07 Sep 2010, 13:56

E super combinatia asta de hrean si sfecla! Se preteaza la multe feluri de mancare. Cel mai mult imi place sa acompaniez o ciorbita cu acest amestec. Uneori, cand nu am la indemana sfecla, amestec putin  hrean dat pe razatoare cu putin otet, sare si miere de albine sau zahar si gata - merge ca uns in special  la ciorbe si sarmalute.

Nota mea pentru rețetă:
moisa
Florica Moisa (moisa) 22 Nov 2010, 19:32

Eu coc sfecla necurăţată în cuptor, apoi o rad. Se păstreză mai bine vitaminele!

Nota mea pentru rețetă:
hanna
hanna 11 Mar 2013, 14:41

Din 1 kg de sfecla cam cate borcane de zacusca ies ?pentru ca vreau sa fac ca imi place mult sfecla si combinata cu hrean este -foarte sanatoasa!

violeta.nuky
violeta.nuky 09 Nov 2013, 11:13

Spune-mi ,te rog aceasta reteta se poate pastra pentru iarna?Merci de raspuns.Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 10 Nov 2013, 14:36

Merge pastrat pentru iarna doar la frigider, vreo 2-3 luni sigur.

LMS
LMS 17 Nov 2015, 11:14

o sa incerc si eu, sper sa se primeasca