O salata minunata si cu amintiri din bucataria de casa, hreanul si sfecla rosie din compozitie sunt surse bogate de vitamine, iar la noi se obisnuia sa se manance cu diferite tipuri de preparate din carne: chiftele, parjoale, gratar, prajit, copt, etc.
Se fierbe sfecla si se lasa la racit.
Hreanul se curata si se spala bine.
Se da prin masina de tocat carne, sfecla, apoi hreanul.
Ordinea asa trebuie sa fie, tot dati hrean prin masina la cat de iute vreti sa fie salata. Periodic va opriti si amestecati compozitia, gustati si vedeti daca mai adaugati hrean sau nu.
Adaugati ulei, otet si potriviti de sare si zahar.
Se amesteca totul si puneti in borcane cat mai bine presat.
Borcanele se pastreaza la frigider, 1-2 luni sigur.
O puteti gusta chiar a 2-a zi dupa ce se patrunde bine.
Merge foarte bine cu preparatele de carne si orice mancare care necesita ceva legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.