O salată minunată și cu amintiri din bucătăria de casă, hreanul și sfecla roșie din compoziție sunt surse bogate de vitamine, iar la noi se obișnuia să se mănânce cu diferite tipuri de preparate din carne: chiftele, pârjoale, grătar, prăjit, copt, etc.
Se fierbe sfecla și se lasă la răcit.
Hreanul se curăță și se spală bine.
Se dă prin mașina de tocat carne, sfecla, apoi hreanul.
Ordinea așa trebuie să fie, tot dați hrean prin mașina la cât de iute vreți să fie salata. Periodic vă opriți și amestecați compoziția, gustați și vedeți dacă mai adăugați hrean sau nu.
Adăugați ulei, oțet și potriviți de sare și zahăr.
Se amestecă totul și puneți în borcane cât mai bine presat.
Borcanele se păstrează la frigider, 1-2 luni sigur.
O puteți gusta chiar a 2-a zi după ce se pătrunde bine.
Merge foarte bine cu preparatele de carne și orice mâncare care necesită ceva legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.