Salată picantă de hrean și sfeclă roșie

O salată minunată și cu amintiri din bucătăria de casă, hreanul și sfecla roșie din compoziție sunt surse bogate de vitamine, iar la noi se obișnuia să se mănânce cu diferite tipuri de preparate din carne: chiftele, pârjoale, grătar, prăjit, copt, etc.   

Ingrediente
Sfeclă roșie
1 kg
   
Rădăcină de hrean
200 g
Dacă vreți să fie mai iute compoziția, dublați cantitatea de hrean
Sare
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Oțet de mere
3 linguri
   
Zahăr
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Se fierbe sfecla și se lasă la răcit.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 1
Pas 2

Hreanul se curăță și se spală bine.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 2
Pas 3

Se dă prin mașina de tocat carne, sfecla, apoi hreanul.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 3
Pas 4

Ordinea așa trebuie să fie, tot dați hrean prin mașina la cât de iute vreți să fie salata. Periodic vă opriți și amestecați compoziția, gustați și vedeți dacă mai adăugați hrean sau nu.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 4
Pas 5

Adăugați ulei, oțet și potriviți de sare și zahăr.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 5
Pas 6

Se amestecă totul și puneți în borcane cât mai bine presat.

Borcanele se păstrează la frigider, 1-2 luni sigur.

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 6
Pas 7

O puteți gusta chiar a 2-a zi după ce se pătrunde bine.

Merge foarte bine cu preparatele de carne și orice mâncare care necesită ceva legume.

Poftă Bună!

Salată picantă de hrean și sfeclă roșie - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min