Este o reteta simpla de supa/ciorba de peste - in acest mod preparata i-o dau si fetitei mele de 1 an.
Daca ii puneti bors sau suc de lamaie va fi ciorba, daca nu este supa - totul in functie de preferintele de gusturi in familie.
Curatati pestele de solzi si il spalati bine.
Curatati si spalati legumele.
Puneti pestele intr-o cratita si turnati apa, cat sa-l acopere bine. Puneti la fiert, adaugati o ceapa taiata bucati mari si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba faceti focul mic, si lasati 20 de min.
Dupa ce a fiert, treceti pestele cu tot cu supa printr-o sita, sa evitati orice os marunt care ramane in apa.
Supa o turnati inapoi in cratita si o puneti pe foc. Pestele il lasati sa se racoreasca in sita.
Taiati cartofii, morcovii si o jumatate de ceapa cubulete. Adaugati in supa de peste, cand incepe sa fiarba acoperiti cu capac si lasati 30-40 de min pana sunt gata legumele.
Pestele il alegeti de oase, rupeti bucatele mici si adaugati in supa, dupa ce au fiert legumele.
O jumatatea de ceapa o taiati marunt impreuna cu patrunjelul.
Potriviti supa de sare, daca vreti sa o acriti adaugati bors sau suc de lamaie.Puneti verdeata si ceapa maruntita cruda, si stingeti imediat focul. Acoperiti cu un capac cratita si lasati 20-30 de min sa se patrunda toate aromele.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.