Supa/Ciorba de peste

Este o reteta simpla de supa/ciorba de peste - in acest mod preparata i-o dau si fetitei mele de 1 an.

Daca ii puneti bors sau suc de lamaie va fi ciorba, daca nu este supa - totul in functie de preferintele de gusturi in familie.

Ingrediente
Peste
500 g
aici am folosit cotlet de somon, dar puteti folosi orice peste preferat
Cartofi
1 buc
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingura
dupa gustul vostru reglati cantitatea de sare
Frunza de dafin
2 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Curatati pestele de solzi si il spalati bine.

Supa/Ciorba de peste - Pas 1
Pas 2

Curatati si spalati legumele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 2
Pas 3

Puneti pestele intr-o cratita si turnati apa, cat sa-l acopere bine. Puneti la fiert, adaugati o ceapa taiata bucati mari si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba faceti focul mic, si lasati 20 de min.

Supa/Ciorba de peste - Pas 3
Pas 4

Dupa ce a fiert, treceti pestele cu tot cu supa printr-o sita, sa evitati orice os marunt care ramane in apa.

Supa o turnati inapoi in cratita si o puneti pe foc. Pestele il lasati sa se racoreasca in sita.

Supa/Ciorba de peste - Pas 4
Pas 5

Taiati cartofii, morcovii si o jumatate de ceapa cubulete. Adaugati in supa de peste, cand incepe sa fiarba acoperiti cu capac si lasati 30-40 de min pana sunt gata legumele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 5
Pas 6

Pestele il alegeti de oase, rupeti bucatele mici si adaugati in supa, dupa ce au fiert legumele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 6
Pas 7

O jumatatea de ceapa o taiati marunt impreuna cu patrunjelul.

Supa/Ciorba de peste - Pas 7
Pas 8

Potriviti supa de sare, daca vreti sa o acriti adaugati bors sau suc de lamaie.Puneti verdeata si ceapa maruntita cruda, si stingeti imediat focul. Acoperiti cu un capac cratita si lasati 20-30 de min sa se patrunda toate aromele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (3-4 portii de supa)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min