Este o rețetă simplă de supă/ciorbă de pește - în acest mod preparată i-o dau și fetiței mele de 1 an.
Dacă îi puneți borș sau suc de lămâie va fi ciorbă, dacă nu este supă - totul în funcție de preferințele de gusturi în familie.
Curățați peștele de solzi și îl spălați bine.
Curățați și spălați legumele.
Puneți peștele într-o cratiță și turnați apă, cât să-l acopere bine. Puneți la fiert, adăugați o ceapă tăiată bucăți mari și frunză de dafin. Când începe să fiarbă faceți focul mic, și lăsați 20 de min.
După ce a fiert, treceți peștele cu tot cu supă printr-o sită, să evitați orice os mărunt care rămâne în apă.
Supă o turnați înapoi în cratiță și o puneți pe foc. Peștele îl lăsați să se răcorească în sită.
Tăiați cartofii, morcovii și o jumătate de ceapă cubulețe. Adăugați în supa de pește, când începe să fiarbă acoperiți cu capac și lăsați 30-40 de min până sunt gata legumele.
Peștele îl alegeți de oase, rupeți bucățele mici și adăugați în supă, după ce au fiert legumele.
O jumătate de ceapă o tăiați mărunt împreună cu pătrunjelul.
Potriviți supa de sare, dacă vreți să o acriți adăugați borș sau suc de lămâie. Puneți verdeața și ceapa mărunțită crudă, și stingeți imediat focul. Acoperiți cu un capac cratița și lăsați 20-30 de min să se pătrundă toate aromele.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.