Neasteptat de super bune - am fost sceptica chiar si in timpul procesului de preparare, dar na, am zis s-o duc pana la capat. Si bine am facut, cand le-am gustat am zis "Oau!" - foarte fragede, textura minunata, gustul perfect, nici nu zici ca sunt de post.
Chiar le recomand, eu sigur le mai repet...
Intr-un bol puneti faina alba si cea de ovaz, turnati apa si amestecati cu un tel :)
Adaugati drojdia si zaharul, amestecati.
Acoperiti bolul cu ceva si il lasati 30 minute la odihnit.
Dupa acest timp adaugati sarea si uleiul, amestecati si mai lasati 30 de minute.
Incingeti o tigaie, o ungeti cu putin ulei - si ungeti cu ulei doar prima data, pe urma nu mai trebuie.
Turnati cu o lingura mai mare sau polonic cate putin aluat de clatite si le coaceti pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Eu am preferat sa le fac putin mai mici, intr-o tigaie mai mare am pus 3 clatite.
Sau puteti intr-o tigaie mai mica sa faceti clatite mai uniforme.
Pe parcurs ce le faceti, le aranjati pe o farfurie.
Si gata, le serviti cu orice va place - miere, gem, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.