Neașteptat de super bune - am fost sceptică chiar și în timpul procesului de preparare, dar na, am zis s-o duc până la capăt. Și bine am făcut, când le-am gustat am zis "Oau!" - foarte fragede, textura minunată, gustul perfect, nici nu zici că sunt de post.
Chiar le recomand, eu sigur le mai repet...
Într-un bol puneți făina albă și cea de ovăz, turnați apa și amestecați cu un tel :)
Adăugați drojdia și zahărul, amestecați.
Acoperiți bolul cu ceva și îl lăsați 30 minute la odihnit.
După acest timp adăugați sarea și uleiul, amestecați și mai lăsați 30 de minute.
Încingeți o tigaie, o ungeți cu puțin ulei - și ungeți cu ulei doar prima dată, pe urmă nu mai trebuie.
Turnați cu o lingură mai mare sau polonic câte puțin aluat de clătite și le coaceți pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
Eu am preferat să le fac puțin mai mici, într-o tigaie mai mare am pus 3 clătite.
Sau puteți într-o tigaie mai mică să faceți clătite mai uniforme.
Pe parcurs ce le faceți, le aranjați pe o farfurie.
Și gata, le serviți cu orice vă place - miere, gem, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.