Biscuiti cu ovaz si migdale, de post

Inca o varianta pentru meniul de post si sanatos, sigur o sa va placa la toata familia, chiar si celor care tin la silueta sau nu postesc :)

In loc de migdale puteti folosi alune, caju, etc.

Ingrediente
Faina de ovaz
100 g
sau fulgi de ovaz macinati bine
Migdale
90 g
Zahar de trestie
80 g
sau zahar brun, sau zahar simplu
Faina de secara
50 g
daca nu aveti puneti faina alba
Ulei de masline
40 ml
Miere
40 g
Suc de lamaie
2 linguri
Suc de portocale, proaspat scurs
50 ml
puteti pune si suc din comert
Scortisoara
0.25 lingurite
daca aveti adaugati si nucsoara macinata
Pasi de urmat
Pas 1

Macinati putin migdalele, dar nu chiar faina, sa fie bucatele mai mici.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol puneti faina de ovaz, migdalele, zaharul, faina de secara, scortisoara.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 3
Pas 4

Apoi adaugati restul ingredientelor si incepeti sa amestecati aluatul - pentru inceput puteti cu o lingura apoi cu mainile.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 4
Pas 5

Va fi un aluat mai lipicios, il lasati asa in bol.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 5
Pas 6

Rupeti cu mainile bucati mici de aluat, formati bilute si le turtiti usor - astfel formati biscuitii si aranjati intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 6
Pas 7

Coaceti biscuitii in cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. Oricum aveti grija la ei ca se fac f. repede - daca le tineti mai mult se vor arde si intari tare.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 7
Pas 8

Si gata, serviti cu ce va place - lapte, ceai, cafea, etc. Sunt un mic dejun, desert sau snack sanatos si gustos.

Pofta Buna!

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: e-retete.ro