Încă o variantă pentru meniul de post și sănătos, sigur o să vă placă la toată familia, chiar și celor care țin la siluetă sau nu postesc :)
În loc de migdale puteți folosi alune, caju, etc.
Măcinați puțin migdalele, dar nu chiar făină, să fie bucățele mai mici.
Într-un bol puneți făina de ovăz, migdalele, zahărul, făina de secară, scorțișoara.
Amestecați bine.
Apoi adăugați restul ingredientelor și începeți să amestecați aluatul - pentru început puteți cu o lingură apoi cu mâinile.
Va fi un aluat mai lipicios, îl lăsați așa în bol.
Rupeți cu mâinile bucăți mici de aluat, formați biluțe și le turtiți ușor - astfel formați biscuiții și aranjați într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Coaceți biscuiții în cuptor preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. Oricum aveți grijă la ei că se fac foarte repede - dacă le țineți mai mult se vor arde și întări tare.
Și gata, serviți cu ce vă place - lapte, ceai, cafea, etc. Sunt un mic dejun, desert sau snack sănătos și gustos.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.