Inca o varianta pentru meniul de post si sanatos, sigur o sa va placa la toata familia, chiar si celor care tin la silueta sau nu postesc :)
In loc de migdale puteti folosi alune, caju, etc.
Macinati putin migdalele, dar nu chiar faina, sa fie bucatele mai mici.
Intr-un bol puneti faina de ovaz, migdalele, zaharul, faina de secara, scortisoara.
Amestecati bine.
Apoi adaugati restul ingredientelor si incepeti sa amestecati aluatul - pentru inceput puteti cu o lingura apoi cu mainile.
Va fi un aluat mai lipicios, il lasati asa in bol.
Rupeti cu mainile bucati mici de aluat, formati bilute si le turtiti usor - astfel formati biscuitii si aranjati intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Coaceti biscuitii in cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. Oricum aveti grija la ei ca se fac f. repede - daca le tineti mai mult se vor arde si intari tare.
Si gata, serviti cu ce va place - lapte, ceai, cafea, etc. Sunt un mic dejun, desert sau snack sanatos si gustos.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.