Este o reteta inventata cam pe loc, la atelier - sa arat ca se poate face chec si dulce si sarat. De rezultat am fost surprinsa chiar si eu :) Toata lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos si delicios.
Acasa l-am repetat, am notat si masurat ingredientele(mai greu cu "ochiul" la incepatori:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteti sa imporvizati cu umplutura. Am facut pana acum cu sunca, cascaval, ciuperci/masline, dar puteti pune si alte legume, mezeluri, carne, etc.
Sotul a fost foarte impresionat si bucuros ca am gasit o alternativa buna la sandwich-urile de dimineata.
Topiti untul si lasati sa se racoreasca.
Intr-un bol bateti ouale cu putina sare - nu trebuie mixer, le bateti usor cu telul.
Adaugati la oua untul - amestecati.
Apoi turnati iaurtul, din nou amestecati cu telul.
Si ultima merge faina si praful de copt - omogenizati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Trebuie sa fie un aluat mai dens, ca o smantana groasa.
Si la urma se adauga cascavalul si sunca taiate cubulete, plus celelalte legume taiate rondele sau cuburi.
Amestecati cu o spatula sau lingura.
Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Inainte sa-l scoateti din cuptor faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti si lasati 15-20 de minute in tava.
Il scoateti din tava pe un fund si lasati sa se racoreasca complet - ar fi perfect sa-l taiati macar intr-o ora dupa ce s-a copt.
Il serviti cum va place - ca aperitiv la o masa mai festiva sau la un mic dejun in familie.
Este absolut perfect, chiar va recomand sa-l incercati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.