Este o rețetă inventată cam pe loc, la atelier - să arăt că se poate face chec și dulce și sărat. De rezultat am fost surprinsă chiar și eu :) Toată lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos și delicios.
Acasă l-am repetat, am notat și măsurat ingredientele (mai greu cu "ochiul" la începători:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteți să improvizați cu umplutura. Am făcut până acum cu șuncă, cașcaval, ciuperci/măsline, dar puteți pune și alte legume, mezeluri, carne, etc.
Soțul a fost foarte impresionat și bucuros că am găsit o alternativă bună la sandwich-urile de dimineață.
Topiți untul și lăsați să se răcorească.
Într-un bol bateți ouăle cu puțină sare - nu trebuie mixer, le bateți ușor cu telul.
Adăugați la ouă untul - amestecați.
Apoi turnați iaurtul, din nou amestecați cu telul.
Și ultima merge făina și praful de copt - omogenizați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Trebuie să fie un aluat mai dens, ca o smântână groasă.
Și la urmă se adaugă cașcavalul și șunca tăiate cubulețe, plus celelalte legume tăiate rondele sau cuburi.
Amestecați cu o spatulă sau lingură.
Turnați aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt și o puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Înainte să-l scoateți din cuptor faceți testul scobitorii, dacă iese curată îl scoateți și lăsați 15-20 de minute în tava.
Îl scoateți din tava pe un fund și lăsați să se răcorească complet - ar fi perfect să-l tăiați măcar într-o oră după ce s-a copt.
Îl serviți cum vă place - ca aperitiv la o masă mai festivă sau la un mic dejun în familie.
Este absolut perfect, chiar vă recomand să-l încercați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.