Încă o rețetă pe care am încercat-o la atelier - a fost atât de bună că nici nu am apucat să gust din ea, imediat a fost împărțită în vreo 30 de porții și a dispărut de pe platou. Eram sigură că este bună, după cum mi s-a spus, așa că am repetat-o încă o dată și acasă, pentru poze și test :)
Spre surprinderea mea, aluatul este o invenție bună de medaliat - chiar nu aș face diferența între un aluat făcut cu unt/margarină și acesta - foarte bun, fărâmicios, moale și fraged. Evitam să fac tartele de post anume pentru că refuz să folosesc margarină, deci am găsit soluția! Plus la toate, procesul de preparare este extrem de simplu și rapid, deci chiar o rețetă exemplară.
Stratul de tort-gele de deasupra puteți să-l înlocuiți cu o budincă de post de vanilie (preparată din lapte vegetal și praf de budincă la plic) sau chiar cu un gem de caise/zmeură, etc.
Să nu uitați să vedeți și secțiunea tartei de la ultimul pas, chiar o să vă convingă s-o încercați neapărat.
Într-un bol mai mare se pune făina, uleiul, apa caldă, praful de copt și sarea.
Cu o lingură amestecați bine și adunați aluatul.
Va fi un aluat moale și deloc lipicios, îl frământați vreo 2-3 minute pe masă să se uniformizeze.
Cu făcălețul întindeți aluatul și îl puneți într-o tavă de tarte - unsă cu puțin ulei, dacă este teflonată nu neapărat. Presați ușor cu mâinile să se muleze pe tavă și tăiați cu un cuțit resturile care mai rămân.
Merele se curăță și se feliază subțire. Se aranjează peste aluat și se presară puțin zahăr - după preferințe și scorțișoară.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade și lăsați cam 40 de minute - de obicei ar trebui să se rumenească bine bordurile.
Scoateți tava din cuptor și lăsați puțin să se răcorească.
Preparați Tort-Gele-ul după instrucțiunile de pe plic și îl turnați peste mere.
Se gelifiază imediat așa că tarta se poate servi și caldă.
Și cam atât, foarte simplă și deosebit de bună - chiar o recomand și pentru cei care nu țin post.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.