Paste cu sos aromat de rosii si ciuperci

O reteta simpla, dar micile detalii fac diferenta - sigur o sa placa la toti, chiar si Sofia le-a mancat foarte bine. Ciupercile proaspete le puteti inlocui cu cele din conserva, deasupra mai puteti adauga ceva din branzeturile preferate(in caz ca nu tineti post).

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau din conserva
Ceapa alba
1 buc
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 3 rosii tocate marunt
Usturoi (catei)
3 buc
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust, puteti adauga si putin busuioc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Paste
500 g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o tigaie adanca turnati uleiul, adaugati ciupercile spalate si taiate cubulete.

Lasati sa se caleasca bine amestecand periodic.

Paste cu sos aromat  de rosii si ciuperci - Pas 1
Pas 2

Cand scade apa din ciuperci si incep sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata marunt - lasati 5 minute amestecand periodic.

Paste cu sos aromat  de rosii si ciuperci - Pas 2
Pas 3

Apoi se adauga rosiile tocate, amestecati si lasati sa fiarba cam 10 minute toata compozitia, nu uitati sa mai amestecati.

Paste cu sos aromat  de rosii si ciuperci - Pas 3
Pas 4

Tocati marunt usturoiul si il adaugati in sos - mai lasati 5 minute la foc mediu/mic.

Paste cu sos aromat  de rosii si ciuperci - Pas 4
Pas 5

Asezonati sosul cu boia de ardei, piper, sare - amestecati bine si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Si cam atat la sos - mai puteti improviza, dar nu prea mult - multe ingrediente strica, la fel daca ati pune prea putine.

Paste cu sos aromat  de rosii si ciuperci - Pas 5
Pas 6

Fierbeti pastele conform cu instructiunile de pe pachet - aveti grija sa nu le lasati prea mult.

Paste cu sos aromat  de rosii si ciuperci - Pas 6
Pas 7

Serviti pastele cu sosul de ciuperci, eventual presarate cu branza/parmezan...

Pofta Buna!

Paste cu sos aromat  de rosii si ciuperci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min