O reteta simpla, dar micile detalii fac diferenta - sigur o sa placa la toti, chiar si Sofia le-a mancat foarte bine. Ciupercile proaspete le puteti inlocui cu cele din conserva, deasupra mai puteti adauga ceva din branzeturile preferate(in caz ca nu tineti post).
Intr-o tigaie adanca turnati uleiul, adaugati ciupercile spalate si taiate cubulete.
Lasati sa se caleasca bine amestecand periodic.
Cand scade apa din ciuperci si incep sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata marunt - lasati 5 minute amestecand periodic.
Apoi se adauga rosiile tocate, amestecati si lasati sa fiarba cam 10 minute toata compozitia, nu uitati sa mai amestecati.
Tocati marunt usturoiul si il adaugati in sos - mai lasati 5 minute la foc mediu/mic.
Asezonati sosul cu boia de ardei, piper, sare - amestecati bine si mai lasati 2-3 minute pe foc.
Si cam atat la sos - mai puteti improviza, dar nu prea mult - multe ingrediente strica, la fel daca ati pune prea putine.
Fierbeti pastele conform cu instructiunile de pe pachet - aveti grija sa nu le lasati prea mult.
Serviti pastele cu sosul de ciuperci, eventual presarate cu branza/parmezan...
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.