O rețetă simplă, dar micile detalii fac diferența - sigur o să placă la toți, chiar și Sofia le-a mâncat foarte bine. Ciupercile proaspete le puteți înlocui cu cele din conservă, deasupra mai puteți adăuga ceva din brânzeturile preferate (în caz că nu țineți post).
Într-o tigaie adâncă turnați uleiul, adăugați ciupercile spălate și tăiate cubulețe.
Lăsați să se călească bine amestecând periodic.
Când scade apa din ciuperci și încep să se rumenească, adăugați ceapa tocată mărunt - lăsați 5 minute amestecând periodic.
Apoi se adaugă roșiile tocate, amestecați și lăsați să fiarbă cam 10 minute toată compoziția, nu uitați să mai amestecați.
Tocați mărunt usturoiul și îl adăugați în sos - mai lăsați 5 minute la foc mediu/mic.
Asezonați sosul cu boia de ardei, piper, sare - amestecați bine și mai lăsați 2-3 minute pe foc.
Și cam atât la sos - mai puteți improviza, dar nu prea mult - multe ingrediente strică, la fel dacă ați pune prea puține.
Fierbeți pastele conform cu instrucțiunile de pe pachet - aveți grijă să nu le lăsați prea mult.
Serviți pastele cu sosul de ciuperci, eventual presărate cu brânză/parmezan...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.