Pizza cu ton
Una din cele mai bune combinatii, desi pentru mine a sunat mai ciudat la inceput, dar mi-am schimbat parerea....
Chiar recomand s-o incercati, in varianta de post inlocuiti cascavalul cu cel de post sau tofu.
Si apropo, am refacut Reteta de aluat de pizza, cu poze si pasi mai multi - pentru o pizza cat mai buna si reusita :)
Ingrediente
●
Ton la conserva
300 g
cam 2 conserve scurse de apa sau ulei
●
Sos de rosii
100 g
puteti folosi ketchup sau un sos de rosii pentru pizza - sau amestecati pasta de rosii cu putin ulei, apa, sare, usturoi uscat si busuioc
●
Rosii
2 buc
eu am pus rosii uscate in ulei de masline
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati blatul de pizza dupa Reteta de Aluat de Pizza de pe site.
Dupa ce ati pus aluatul in tava il ungeti cu sosul de pizza si optional presarati ceva mirodenii pt pizza.
Pas 2
Urmatorul strat este cel de cascaval dat prin razatoare.
Pas 3
Apoi puneti tonul, scurs bine de apa sau ulei. Pe langa ton am pus bucatele de rosii uscate, voi puteti sa puneti feliute subitiri de rosii simple.
Pas 4
Si feliute de ardei, ceapa, masline - optional puteti sa mai adaugati si porumb din conserva.
Incercati sa nu exagerati cu ingredientele, stiu ca tendinta este sa puneti cat mai mult, dar nu trebuie :)
Pas 5
O puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute - pana vedeti ca se rumenesc frumos marginile.
Lasati 5 minute in tava dupa ce ati scos-o din cuptor, apoi serviti cu mare-mare placere:)
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)