Pirojki cu mere

Pirojki cu mere

Este o varianta de coptura(de origine ruseasca - traditionala) pentru micul dejun, copii si nu numai - foarte asemanatoare la textura si gust cu niste cornuri cu gem. La reteta am folosit "Aluatul fals dospit de la Dr.Oetker", pe care l-am descoperit datorita Natalei.

Un aluat foarte bun, inlocuitorul aluatului cu drojdie clasic - este pufos si moale, ingredientul principal fiind branza de vaci(crema). Recomand sa incercati reteta neaparat!

Ingrediente

Crema de branza de vaci(quark)
500 g
Oua
3 buc
Ulei de floarea soarelui
1 pahar
Zahar
2 pahare
Praf de copt
3 buc
adica 3 plicuri
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
700 g
Mere ionatan
1 kg

Pasi de urmat

Pas 1

De obicei pentru aceasta reteta de aluat, cumpar crema de branza, sau branza de vaci mai lichida.

Pirojki cu mere - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol mai mare, incepem sa facem aluatul - se pune branza prima.

Pirojki cu mere - Pas 2
Pas 3

Adaugam ouale, ametecam bine.

Pirojki cu mere - Pas 3
Pas 4

Apoi se toarna uleiul, la fel amestecati bine.

Pirojki cu mere - Pas 4
Pas 5

Adaugati un pahar de zahar si mixati.

Pirojki cu mere - Pas 5
Pas 6

Urmeaza plicurile cu praf de copt si esenta de vanilie.. Amestecati bine.

Pirojki cu mere - Pas 6
Pas 7

In final adaugati faina, si framantati un aluat moale. Nu se lipeste de maini pt ca are mult ulei, asa ca nu il framantati mult.

Pirojki cu mere - Pas 7
Pas 8

Aluatul se lasa 2 ore la temepratura camerei, acoperit cu folie alimentara. In acest timp pregatim merele.

Pirojki cu mere - Pas 8
Pas 9

Merele se curata de coaja si cotor, se taie cubulete. Se pun cu un pahar de zahar intr-un ceaun sau tigaie, cu o jumate de pahar de apa. Lasati la foc mediu sa se inmoaie bine si sa se evapore tot lichidul.

Pirojki cu mere - Pas 9
Pas 10

Dupa ce o scazut tot lichidul, stingeti focul si lasati sa se raceasca.

Pirojki cu mere - Pas 10
Pas 11

Dupa 2 ore, impartim aluatul in 4  si il framantati usor.

Pirojki cu mere - Pas 11
Pas 12

Fiecare parte de aluat o intindeti cu facaletul, cam de 5-6 mm grosime. Cu un pahar sau cana cu gura mare taiati rondele din el.

Pirojki cu mere - Pas 12
Pas 13

Puneti cate putina umplutura de mere pe fiecare bucatica de aluat.

Pirojki-urile se formeaza astfel - se apropie marginile opuse ale rondului de aluat, si se lipeste bine(ca la coltunasi).

Pirojki cu mere - Pas 13
Pas 14

Se pun pe tigaie de cuptor, unsa cu ulei, cu marginea in jos - se modeleaza ca sa nu se vada colturile.

Se ung cu galbenus de ou si se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Pirojki cu mere - Pas 14
Pas 15

Se scot din cuptor, si se lasa sa se racoreasca usor. Sunt bune si aromate, atat calde cat si reci.

Pofta Buna!

Pirojki cu mere - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (30 buc)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

diet0food
diet0food 15 Feb 2019, 21:30

scuze daca intrebarea e cam stupida, dar oare pot sa folosesc aluatul de la pirojki cu cartofi ..aici la cel cu mere? nu imi place branza de vaci ..multumesc

lena
Elena (lena) diet0food 16 Feb 2019, 07:02

Da, ar merge 😉

piersic
piersic 12 Dec 2016, 19:07

Incintati si cei mici si cei mari

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
luc1a
luc1a 05 Nov 2016, 13:25

Dementiale!!!! Le.am gatit de foarte multe ori si de fiecare data au fost insuficiente. in poza sunt ultimele scoase. Deja s.au epuizat celelalte!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vyorelya
vyorelya 11 Apr 2016, 11:00

draga Lena! Iti multumesc muuuult pentru reteta aceasta delicioasa si sanatoasa ( caci baietelul meu nu prea iubeste brinza de vaci asa a papat bine pirojki) toata familia a ramas incintata si sunt  nevoita sa repet azi iar receta!! te felicit pentru abilitatea ta si grija pe care o ai fata de familia ta si de noi desigur

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
valericagirl
valericagirl 20 Oct 2015, 09:45

Foarte gustosi mi-au iesit , i-am facut cu visine. multumesc mult pe reteta sunt la fel cum ii facea bunica mea!

Poza mea pentru reteta:
BlueArinne
BlueArinne 17 Mar 2012, 12:06

Multumesc Lena! Am gasit reteta zilele trecute, am incercat-o si mi-a iesit din prima! Uraaaa! Dar data viitoare o sa injumatatesc cantitatile pentru ca mi-au iesit cam 35 buc, impartite la 4 pers....ies cam multe adaugate la nivelul actual al burtilor :)))

Poza mea pentru reteta:
andreas
andreas 28 Nov 2010, 16:11

azi le-am facut pentru prima data aceste prajiturele nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale dar ,foarte foarte gustoase...fetita mea a zis ca sunt de nota 14 ,si a dat comanda sa ii fac si de craciun

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 21 Sep 2010, 10:36

Ce frumoase si rumene sunt!!!!!! Eu fac o reteta asemanatoare cu acelasi aluat de mere si branza si folosesc mereu urda de oi sau ricota. Mi se pare ca se leaga mai bine cu merele decat  crema de branza care este si mai scumpa.

Nota mea pentru reteta:
olga
olga 26 Mar 2009, 13:32

Gustos gustos gustos gustos!!! Perfecte pentru micul dejun sau desertul de dupa pranz.

Nota mea pentru reteta:
naciualina
alina naciu (naciualina) 23 Mar 2009, 16:33

trebuie incercate,dar dupa cum arata sigur sunt bune.dar branza de vaci cum e aceea nu am vazut pe la noi

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile