O reteta inspirata din bucataria armeana, combinatia este mai mult decat reusita, eu zic perfecta. De preferat sa folositi fasole pestrita sau maro aici, ar merge si conservata dar parca este mai frageda si moale cea proaspat fiarta.
Doar cu 3 ingrediente aveti inca o mancare de post delicioasa, rapida si deosebita. Merge servita cu castraveti murati sau in otet.
Fasolea se pune la inmuiat din timp, apoi se fierbe pana este moale, dar nici chiar terci.
O scurgeti de apa in care a fiert.
Ceapa o taiati cubulete mici si caliti in ulei pana se rumeneste frumos.
Intr-un bol mai adanc puneti ceapa calita, nucile maruntite(o parte din nuci eu le-am macinat bine si altele le-am taiat marunt).
Adaugati fasolea, amestecati.
Potriviti de sare si piper, daca vi se pare uscata puteti adauga inca putin ulei.
Si gata, serviti cu ceva muraturi, la mine au fost castraveti in otet.....
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.