Salata de fasole cu nuci

O reteta inspirata din bucataria armeana, combinatia este mai mult decat reusita, eu zic perfecta. De preferat sa folositi fasole pestrita sau maro aici, ar merge si conservata dar parca este mai frageda si moale cea proaspat fiarta.

Doar cu 3 ingrediente aveti inca o mancare de post delicioasa, rapida si deosebita. Merge servita cu castraveti murati sau in otet.

Ingrediente
Fasole fiarta
500 g
de preferat maro sau pestrita
Ceapa alba
2 buc
Nuca taiata marunt
100 g
Ulei de floarea soarelui
100 g
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Fasolea se pune la inmuiat din timp, apoi se fierbe pana este moale, dar nici chiar terci.

O scurgeti de apa in care a fiert.

Salata de fasole cu nuci - Pas 1
Pas 2

Ceapa o taiati cubulete mici si caliti in ulei pana se rumeneste frumos.

Salata de fasole cu nuci - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol mai adanc puneti ceapa calita, nucile maruntite(o parte din nuci eu le-am macinat bine si altele le-am taiat marunt).

Salata de fasole cu nuci - Pas 3
Pas 4

Adaugati fasolea, amestecati.

Salata de fasole cu nuci - Pas 4
Pas 5

Potriviti de sare si piper, daca vi se pare uscata puteti adauga inca putin ulei.

Salata de fasole cu nuci - Pas 5
Pas 6

Si gata, serviti cu ceva muraturi, la mine au fost castraveti in otet.....

Pofta Buna!

Salata de fasole cu nuci - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min