Salată de fasole cu nuci

O rețetă inspirată din bucătăria armeana, combinația este mai mult decât reușită, eu zic perfectă. De preferat să folosiți fasole pestriță sau maro aici, ar merge și conservată dar parcă este mai fragedă și moale cea proaspăt fiartă.

Doar cu 3 ingrediente aveți încă o mâncare de post delicioasă, rapidă și deosebită. Merge servită cu castraveți murați sau în oțet.

Ingrediente
Fasole fiartă
500 g
de preferat maro sau pestriță
Ceapă albă
2 buc
   
Nucă tăiată mărunt
100 g
   
Ulei de floarea-soarelui
100 g
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Fasolea se pune la înmuiat din timp, apoi se fierbe până este moale, dar nici chiar terci.

O scurgeți de apa în care a fiert.

Salată de fasole cu nuci - Pas 1
Pas 2

Ceapa o tăiați cubulețe mici și căliți în ulei până se rumenește frumos.

Salată de fasole cu nuci - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai adânc puneți ceapa călită, nucile mărunțite (o parte din nuci eu le-am măcinat bine și altele le-am tăiat mărunt).

Salată de fasole cu nuci - Pas 3
Pas 4

Adăugați fasolea, amestecați.

Salată de fasole cu nuci - Pas 4
Pas 5

Potriviți de sare și piper, dacă vi se pare uscată puteți adăuga încă puțin ulei.

Salată de fasole cu nuci - Pas 5
Pas 6

Și gata, serviți cu ceva murături, la mine au fost castraveți în oțet.....

Poftă Bună!

Salată de fasole cu nuci - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (4-5 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: forum say7.info