O rețetă inspirată din bucătăria armeana, combinația este mai mult decât reușită, eu zic perfectă. De preferat să folosiți fasole pestriță sau maro aici, ar merge și conservată dar parcă este mai fragedă și moale cea proaspăt fiartă.
Doar cu 3 ingrediente aveți încă o mâncare de post delicioasă, rapidă și deosebită. Merge servită cu castraveți murați sau în oțet.
Fasolea se pune la înmuiat din timp, apoi se fierbe până este moale, dar nici chiar terci.
O scurgeți de apa în care a fiert.
Ceapa o tăiați cubulețe mici și căliți în ulei până se rumenește frumos.
Într-un bol mai adânc puneți ceapa călită, nucile mărunțite (o parte din nuci eu le-am măcinat bine și altele le-am tăiat mărunt).
Adăugați fasolea, amestecați.
Potriviți de sare și piper, dacă vi se pare uscată puteți adăuga încă puțin ulei.
Și gata, serviți cu ceva murături, la mine au fost castraveți în oțet.....
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.