Trandafiri cu somon si crema de branza
Usor, usor incepem listutele pentru meniul de Paste, asa ca vreau sa va sugerez cateva idei si retete tot testate si pregatite inca din iarna.
Mi-a picat la mana niste somon acum cateva saptamani si am realizat 2 aperitive foarte bune si de succes la o masa festiva. Azi va arat acesti trandafiri, am invatat sa-i fac in restaurantul unde faceam practica de bucatar. Sunt simplu de realizat, sigur o sa impresionati musafirii si mai iesiti din rutina cu felurile de mancare clasice :) In loc de lamaie puteti sa puneti 2-3 capere, asta daca aveti prin casa si/sau vreti sa faceti ceva mai fitzos:)
Maine vedeti niste rulorui absolut geniale si frumoase, de somon cu legume, fiti pe faza...
Ingrediente
●
Somon afumat
300 g
sa luati gata feliat, vedeti mai jos poza cu cel care l-am folosit
●
Crema de branza philadelphia
100 g
sau Almette, orice branza cremoasa va place - am uitat, puteti adauga aici si putin hrean
●
Lamaie
1 buc
se poate si capere :)
●
Patrunjel verde
3 buc
sau marar verde
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aici vedeti o poza cu somonul, se vinde gata feliat la 200-300g, gasiti si alte firme, doar aveti grija sa fie felii, mai greu sa-l faceti acasa asa de bine taiat.
Pas 2
Luati o felie de somon si puneti pe farfurie plata.
Pas 3
Indoiti felia in jumatate, pe lung.
Pas 4
Si incepeti sa rulati de la un capat.
Pas 5
Dupa ce ati terminat de rulat asezati ruloul pe farfurie de servit. Gata, asta-i tot trandafirul, nu este greu dar arata f.bine.
Aveti grija sa nu se vada partea gri a feliei de peste atunci cand aranjati trandafirul pe farfuria de prezentare.
Pas 6
Puneti crema de branza intr-un pos de cofetarie si faceti motzuri pe fiecare trandafir.
Daca nu aveti pos de ornat, puneti atent cu o lingura sau cu un cutit.
Apropo, puteti amesteca sosul de branza cu ceva crema de hrean, va fi f.gustos si putin picant.
Pas 7
Puneti cate o felie mica de lamaie, eu tai felia in 4 si cate 1/4 pun pe fiecare somon.
Pas 8
Si ornati cu verdeata - arata frumos si mararul aici, asa ca nu ezitati sa-l folositi.
Aperitivul il puteti servi si imediat dar si a 2-a zi, acoperit cu folie si pastrat la frigider.
Pofta Buna!
Cantitate:
200 g
(7-8 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)