Ușor, ușor, începem listuțele pentru meniul de Paște, așa că vreau să vă sugerez câteva idei și rețete tot testate și pregătite încă din iarnă.
Mi-a picat la mâna niște somon acum câteva săptămâni și am realizat 2 aperitive foarte bune și de succes la o masă festivă. Azi vă arăt acești trandafiri, am învățat să-i fac în restaurantul unde făceam practica de bucătar. Sunt simplu de realizat, sigur o să impresionați musafirii și mai ieșiți din rutină cu felurile de mâncare clasice :) În loc de lămâie puteți să puneți 2-3 capere, asta dacă aveți prin casă și/sau vreți să faceți ceva mai fițos :)
Mâine vedeți niște rulouri absolut geniale și frumoase, de somon cu legume, fiți pe fază...
Aici vedeți o poză cu somonul, se vinde gata feliat la 200-300g, găsiți și alte firme, doar aveți grijă să fie felii, mai greu să-l faceți acasă așa de bine tăiat.
Luați o felie de somon și puneți pe farfurie plată.
Îndoiți felia în jumătate, pe lung.
Și începeți să rulați de la un capăt.
După ce ați terminat de rulat așezați ruloul pe farfurie de servit. Gata, ăsta-i tot trandafirul, nu este greu dar arată f. bine.
Aveți grijă să nu se vadă partea gri a feliei de pește atunci când aranjați trandafirul pe farfuria de prezentare.
Puneți crema de brânză într-un pos de cofetărie și faceți moțuri pe fiecare trandafir.
Dacă nu aveți pos de ornat, puneți atent cu o lingură sau cu un cuțit.
Apropo, puteți amesteca sosul de brânză cu ceva cremă de hrean, va fi f. gustos și puțin picant.
Puneți câte o felie mică de lămâie, eu tai felia în 4 și câte 1/4 pun pe fiecare somon.
Și ornați cu verdeață - arată frumos și mărarul aici, așa că nu ezitați să-l folosiți.
Aperitivul îl puteți servi și imediat dar și a 2-a zi, acoperit cu folie și păstrat la frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.