O salată foarte bună, o bombă adevărată de vitamine, foarte utile după perioada de iarnă. Ce este caracteristic salatei - am folosit toate tipurile de verdeață (de sezon) găsite în piață. Este bună și pentru cei care țin postul (folosiți brânză tofu, sau fără ea), combinată cu orice garnitură preferată.
Alegeți frunzele de spanac și le spălați bine sub jet de apă - apoi le lăsați să se scurgă.
La fel procedați cu frunzele de ștevie, lobodă, salată verde, ridichea și ceapa verde.
Într-un bol mai adânc de salată rupeți bucăți mari de frunze de spanac.
Apoi rupeți loboda și ștevia (de la ștevie puneți doar părțile laterale ale frunzei, fără cotor).
Urmează frunzele de salată, ridichea tăiată rondele subțiri.
Tăiați ceapa verde mărunt, adăugați sarea, zahărul, oțetul, oregano și uleiul. Dacă faceți o cantitate mare de salată, folosiți aceste cantități - dacă faceți mai puțin, atunci reglați după gust fiecare componentă.
Amestecați bine salata cu 2 furculițe, gustați, reglați de sare, zahăr, oțet (dacă este nevoie).
Se servește înfrumusețată cu bucăți de brânză telemea (brânză moale nu maturată) sau brânză tofu (în caz că țineți post).
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.