O salata foarte buna, o bomba adevarata de vitamine, foarte utile dupa perioada de iarna. Ce este caracteristic salatei - am folosit toate tipurile de verdeata(de sezon) gasite in piata. Este buna si pentru cei care tin postul(folositi branza tofu, sau fara ea), combinata cu orice garnitura preferata.
Alegeti frunzele de spanac si la spalati bine sub jet de apa - apoi le lasati sa se scurga.
La fel procedati cu frunzele de stevie, loboda, salata verde, ridichea si ceapa verde.
Intr-un bol mai adanc de salata rupeti bucati mari de frunze de spanac.
Apoi rupeti loboda si stevia(de la stevie puneti doar partile laterale a frunzei, fara cotor).
Urmeaza frunzele de salata, ridichea taiata rondele subtiri.
Taiati ceapa verde marunt, adaugati sarea, zaharul, otetul, oregano si uleiul. Daca faceti o cantitate mare de salata, folositi aceste cantitati - daca faceti mai putin, atunci reglati dupa gust fiecare componenta.
Amestecati bine salata cu 2 furculite, gustati, reglati de sare, zahar, otet(daca este nevoie).
Se serveste infrumusetata cu bucatele de branza telemea(branza moale nu maturata) sau branza tofu(in caz ca tineti post).
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.