Rulouri de clătite cu ton și salată verde

Un aperitiv absolut delicios, mi-au plăcut mult când le-am gustat la cineva în vizită și nu m-am liniștit până nu v-am făcut și vouă poze:)

Se combină perfect clătita cu salata, crema de brânză și ton - dacă aveți și clătitele făcute din timp este și un aperitiv super rapid, deosebit și arătos.

Le recomand cu încredere și chiar insist să le faceți, mai ales că au apărut și salatele bune și multe:)

Ingrediente
Clătite
5 buc
faceți clătitele după rețeta preferată
Ton la conservă
300 g
   
Salată verde
1 buc
5-6 frunze mari sau vreo 10 mai mici
Cremă de brânză philadelphia
150 g
sau Almette, orice cremă de brânză preferați
Pași de urmat
Pas 1

Faceți clătitele, folosiți orice rețetă preferați - găsiți și pe site multe.

Rulouri de clătite cu ton și salată verde - Pas 1
Pas 2

Puneți o clătită de masă, o ungeți bine cu cremă de brânză - insistați mai mult pe mijloc, cam 1 cm de la margini puteți să nu ungeți.

Rulouri de clătite cu ton și salată verde - Pas 2
Pas 3

Puneți foile de salată, apoi tonul peste ele - vedeți în poză cum.

Rulouri de clătite cu ton și salată verde - Pas 3
Pas 4

Începeți să rulați bine și strâns.

Rulouri de clătite cu ton și salată verde - Pas 4
Pas 5

După ce ați terminat de rulat, tăiați ambele margini a ruloului - cam 2 cm din fiecare parte.

Rulouri de clătite cu ton și salată verde - Pas 5
Pas 6

Partea care rămâne va fi de fapt cea care ajunge pe platou - tăiați ruloul oblic pe mijloc. Așa aveți 2 rulouri mai mici pe care le puneți în picioare pe farfurie.

Vedeți următoarea poză.

Rulouri de clătite cu ton și salată verde - Pas 6
Pas 7

În așa fel faceți și celelalte clătite, aranjați rulourile pe platou și ornați cu verdeață.

Partea cu tăiatul pe oblic este importantă ca să aveți rulourile mai frumoase și mai țuguiate.

Și gata, le serviți și vă delectați cu mare plăcere...

Poftă Bună!

Rulouri de clătite cu ton și salată verde - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (un platou mediu)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min