Reteta mea preferata de frigarui, in combinatie cu legumele afumate sunt superbe:)
Se pot prepara atat in casa, cat si la gratar, la natura. Sunt foarte bune si pentru cei care tin regim de slabire, in combinatie cu o salata de sezon.
Carnea se spala bine, si se taie bucatele medii.
Carnea taiata o puneti intr-un bol mai mare.
Ceapa se taie rondele de 5 mm grosime, se adauga peste carne.
Peste ceapa turnati vinul.
Apoi se adauga sosul de soia.
In ultima etapa se adauga sarea si condimentele.
Se amesteca bine cu mainile toate ingredientele. Se acopera carnea cu o folie sau farfurie, si se lasa la marinat aproximativ 30 de min. Daca aveti mai mult timp disponibil, ar fi bine sa le faceti seara si la amiaza a 2-a zi sa le preparati. Vor fi mult mai aromate, in acest caz.
Gogosarii se taie bucatele mici, iar castravetii rondele.
Pe betisoarele pentru frigarui se pun la rand bucatele cu carne, rondele de ceapa marinata, gogosari si castraveti. Eu de obicei le pun astfel - carne+ceapa+gogosar+castravete - si asa ies 4 bucatele de carne pe fiecare betisor,impreuna cu 4 bucatele de legume de fiecare tip.
De obicei ies cam 6-7 betisoare.
Se aranjeaza betisoarele cu carne pe un gratar(de microunde, aragaz ,etc).
Daca nu aveti grill la microunde le puneti la cuptor, sau pe gratarul de afara. Eu de obicei le pun la micorunde, la functia de grill, aproximativ 15 min pe fiecare parte, la putere maxima.
Dupa 15 min, se scot si se intorc pe partea cealalta, si se mai lasa 10-15 min.
Cand le scoateti trebuie sa fie rumene si carnea si legumele.
Se servesc de obicei calde cu orice garnitura preferata sau salate de legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.