Am făcut această rețetă prima dată și am rămas foarte impresionată - și nu numai eu :)
Este foarte pufos, cu aromă de miere, bucățele crocante de nuci și de mere aromate. Neapărat o să-l fac cât mai des pentru familia mea - soțul mi-a spus că este cel mai bun chec pe care l-am făcut vreodată :)
Într-un castron, amestecați bine făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea.
Într-un alt castronel bateți 2 ouă și adăugați zahărul.
Cu un mixer bateți ouăle cu zahărul, aproximativ 3-5 min până se fac spumă albă.
Măsurați cu un pahar gradat uleiul, îl turnați în compoziția de ouă cu zahăr. Apoi măsurați mierea (neapărat trebuie să fie miere lichidă), o adăugați și pe ea.
Ar fi bine să respectați ordinea aceasta - mai întâi uleiul, apoi mierea, în așa fel mierea nu se lipește de pereții paharului și o turnați ușor.
Apoi radeți coaja de la o lămâie, în compoziția de ouă, zahăr, ulei și miere. Amestecați bine.
Într-un pahar amestecați 2 linguri de suc de lămâie cu 2 linguri de apă.
Puneți mixerul la viteză mică și în 3 runde adăugați în compoziția de ouă, câte 1/3 din sucul de lămâie - bateți bine, apoi 1/3 din compoziția de făină, bateți. Și tot așa până terminați sucul de lămâie și amestecul de făină. Va ieși un aluat ca o smântână mai groasă.
Merele le spălați, curățați, tăiați cubulețe.
Nucile le tăiați mărunt.
Acestea 2 le adăugați în aluat. Amestecați bine.
Puneți hârtie de copt într-o formă rotundă de 26-28 cm. Ungeți cu puțin ulei pereții tăvii.
Puneți aluatul în tavă, dați la cuptor la temperatură medie până se rumenește - aproximativ 30-40 de min.
Îl scoateți din cuptor, verificați cu o scobitoare dacă este gata. Lăsați să se răcorească 10 min.
Îl scoateți din tavă, presărați zahăr pudră, lăsați să se răcească puțin.
Este bun și cald și rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.