Chec cu miere, nuci și mere

Am făcut această rețetă prima dată și am rămas foarte impresionată - și nu numai eu :)

Este foarte pufos, cu aromă de miere, bucățele crocante de nuci și de mere aromate. Neapărat o să-l fac cât mai des pentru familia mea - soțul mi-a spus că este cel mai bun chec pe care l-am făcut vreodată :)

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
210 g
   
Praf de copt
1.25 lingurite
   
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
   
Sare
0.25 lingurite
Adică 1/4 de linguriță
Ouă
2 buc
   
Zahăr
100 g
   
Ulei de floarea-soarelui
120 ml
   
Miere de albine
60 ml
miere lichidă, nu zaharisită
Lămâie
1 buc
   
Mere ionatan
2 buc
   
Nuci
1 pahar
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un castron, amestecați bine făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 1
Pas 2

Într-un alt castronel bateți 2 ouă și adăugați zahărul.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 2
Pas 3

Cu un mixer bateți ouăle cu zahărul, aproximativ 3-5 min până se fac spumă albă.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 3
Pas 4

Măsurați cu un pahar gradat uleiul, îl turnați în compoziția de ouă cu zahăr. Apoi măsurați mierea (neapărat trebuie să fie miere lichidă), o adăugați și pe ea.

Ar fi bine să respectați ordinea aceasta - mai întâi uleiul, apoi mierea, în așa fel mierea nu se lipește de pereții paharului și o turnați ușor.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 4
Pas 5

Apoi radeți coaja de la o lămâie, în compoziția de ouă, zahăr, ulei și miere. Amestecați bine.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 5
Pas 6

Într-un pahar amestecați 2 linguri de suc de lămâie cu 2 linguri de apă.

Puneți mixerul la viteză mică și în 3 runde adăugați în compoziția de ouă, câte 1/3 din sucul de lămâie - bateți bine, apoi 1/3 din compoziția de făină, bateți. Și tot așa până terminați sucul de lămâie și amestecul de făină. Va ieși un aluat ca o smântână mai groasă.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 6
Pas 7

Merele le spălați, curățați, tăiați cubulețe.

Nucile le tăiați mărunt.

Acestea 2 le adăugați în aluat. Amestecați bine.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 7
Pas 8

Puneți hârtie de copt într-o formă rotundă de 26-28 cm. Ungeți cu puțin ulei pereții tăvii.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 8
Pas 9

Puneți aluatul în tavă, dați la cuptor la temperatură medie până se rumenește - aproximativ 30-40 de min.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 9
Pas 10

Îl scoateți din cuptor, verificați cu o scobitoare dacă este gata. Lăsați să se răcorească 10 min.

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 10
Pas 11

Îl scoateți din tavă, presărați zahăr pudră, lăsați să se răcească puțin.

Este bun și cald și rece.

Poftă Bună!

Chec cu miere, nuci și mere - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 felii bune)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: blogul Ayn