O salata foarte buna si gustoasa - se poate prepara si in regimuri de slabire, si la o masa festiva si la cina familiei. Reteta originala este cu carne de pui, eu cred ca puteti s-o faceti si fara ea - in caz ca nu mancati carne sau vreti sa fie mai usoara.
Spalati pieptul de pui si il puneti la fiert, aproximativ 30 de min.
Taiati franzela cubulete mici.
Caliti bucatelele de paine intr-o tigaie fara ulei, pana se rumenesc bine si se fac crocante.
Preparati sosul pentru salata, amestecand uleiul, otetul, sarea, piperul si usturoiul pisat.
Salata verde se spala bine, se rupe bucatele mici intr-un castron in care veti amesteca salata.
Peste salata se toarna sosul preparat din ulei, otet, etc. Se amesteca bine.
Taiati ceapa fideluta si o adaugati in salata.
Castravetele se taie si el fidea, se adauga la restul ingredientelor.
Cascavalul se rade prin razatoarea marunta. Se pune si el in salata.
Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca. Apoi se rupe cu mainile in bucatele mici.
Chiar inainte de servire se adauga franzela crocanta, se amesteca bine toate ingredientele. Daca adaugati franzela si nu se mananca imediat, aceasta se inmoaie si nu va mai fi atat de buna.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.