Ingrediente
●
Pulpe de pui
5 buc
puteți pune și bucăți de pui, aripioare, etc.
●
Hrișcă
1 pahar
de 250ml
●
Usturoi
2 buc
2 căței de usturoi pisați sau 0.5 lingurițe de usturoi praf
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
eu am pus acum pătrunjel, piper și boia de ardei dulce
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Hrișca se spală bine, apoi se pune într-un bol și se toarnă 2 pahare de apă clocotită peste ea - amestecați și lăsați așa 10 minute.
Pas 2
În acest timp pregătiți bucățile de carne - le spălați și le asezonați cu sare, piper, pătrunjel și boia de ardei.
Pas 3
În apa cu hrișcă adăugați usturoiul, sare, piper și opțional niște pătrunjel uscat/verde - amestecați bine.
Pas 4
Turnați acest amestec într-o tavă adâncă de cuptor. Deasupra puneți bucățile de pui și bucățele de unt.
Din păcate nu am poză la cum am pus carnea dar vă dați seama cam ce trebuie să fie.
Pas 5
Acoperiți tava cu un capac sau folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
Pas 6
După acest timp observați că hrișca se umflă și cuprinde puțin puiul. Scoateți folia și mai lăsați tava 10 minute la cuptor.
Pas 7
Și gata, doar într-o oră aveți o mâncare de hrișcă perfectă.
Pas 8
Noi am servit-o cu niște salată de varză murată - puteți și cu niște salată de legume, orice preferați.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)