Pui cu hrișcă la cuptor

Pui cu hrișcă la cuptor

De mult timp pregătisem această rețetă pentru voi, deja a devenit una din preferatele mele - o gătesc f.des și pentru familie și pentru musafiri. Este comod aici că nu trebuie să faceți puiul separat și hrișca ca garnitură în altă oală. Toate se pun crude în tava de cuptor și într-o oră aveți mâncarea super delicioasă și aromată. Hrișca absoarbe din aromele puiului și vă garantez că mai bună nu ați mâncat, pentru începătorii cu hrișcă chiar bună rețetă pentru că nu trebuie să aveți o tehnică deosebită de fierbere.

Urmați pașii și vă asigur că veți avea în caietul cu rețete încă o mâncare deosebită și gustoasă.

Ingrediente

Pulpe de pui
5 buc
puteți pune și bucăți de pui, aripioare, etc.
Hrișcă
1 pahar
de 250ml
Apă
2 pahare
   
Usturoi
2 buc
2 căței de usturoi pisați sau 0.5 lingurițe de usturoi praf
Unt
50 g
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
eu am pus acum pătrunjel, piper și boia de ardei dulce

Pași de urmat

Pas 1

Hrișca se spală bine, apoi se pune într-un bol și se toarnă 2 pahare de apă clocotită peste ea - amestecați și lăsați așa 10 minute.

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 1
Pas 2

În acest timp pregătiți bucățile de carne - le spălați și le asezonați cu sare, piper, pătrunjel și boia de ardei.

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 2
Pas 3

În apa cu hrișcă adăugați usturoiul, sare, piper și opțional niște pătrunjel uscat/verde - amestecați bine.

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 3
Pas 4

Turnați acest amestec într-o tavă adâncă de cuptor. Deasupra puneți bucățile de pui și bucățele de unt.

Din păcate nu am poză la cum am pus carnea dar vă dați seama cam ce trebuie să fie.

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 4
Pas 5

Acoperiți tava cu un capac sau folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute.

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 5
Pas 6

După acest timp observați că hrișca se umflă și cuprinde puțin puiul. Scoateți folia și mai lăsați tava 10 minute la cuptor.

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 6
Pas 7

Și gata, doar într-o oră aveți o mâncare de hrișcă perfectă.

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 7
Pas 8

Noi am servit-o cu niște salată de varză murată - puteți și cu niște salată de legume, orice preferați.

Poftă Bună!

Pui cu hrișcă la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

amavio
amavio 24 Apr 2012, 14:51

Tocmai am mancat prima portie. A iesit foarte buna, am servit si eu si fii-miu, care e mai mofturos la mancaruri, de ex. nu suporta sa manance pilaf. Mofturi, zic eu!

Felicitari Lena, a fost prima data cand am mancat hrisca si mi-a placut. Cu proxima ocazie mai execut o portie.

Nota mea pentru rețetă:
adi72q
Adrian (adi72q) 29 Apr 2012, 22:38

Sa fiu sincer , e pentru prima data cand aud de hrisca, a trebuit sa ma documentez ca sa aflu mai exact ce este.Maine am sa caut in market , sper sa si gasesc pentru ca sunt foarte curios de aceasta reteta  . Revin cu comentariu dupa finalizare !

RalucaGridnev549
Raluca Gridnev (RalucaGridnev549) Adrian (adi72q) 28 Jul 2021, 21:06

Se găsește la magazinele rusești sau la Auchan (la raionul cu arpacaș, linte și altele asemenea)

LudmilaV_Sb268
LudmilaV_Sb (LudmilaV_Sb268) Adrian (adi72q) 11 Feb 2023, 11:50

Se găsește la magazinele naturiste

Mihaela Barbaiani
Mihaela Barbaiani 20 Sep 2012, 17:47

Buna,

Am mancat pentru prima data hrisca la soacra mea acasa, in Chisinau. Cand am venit acasa am luat si eu o punga dar nu stiam sa o gatesc, iti multumesc pentru reteta, am facut-o deja de trei ori este foarte buna. I-am trimis reteta si soacrei mele!

Valentine
Valentina Botezatu (Valentine) 21 Nov 2012, 18:36

Hrisca. Preferata mea. Sunt din Moldova, iar cand m-am mutat aici in Romania, nimeni nu stia de ea... treptat am facut bucate cu ea si a inceput sa-i placa si sotului meu. Incerc si reteta aceasta neaparat!

timotei
timotei 27 Nov 2012, 04:44

copii mei au mincato ca si cum ar minca bomboanele.foooooooarte gustoasa

sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 28 Nov 2012, 18:23

Multumesc pentru aceasta idee! Am gatit aceasta reteta deja de citeva ori, foarte gustos si sanatos. Imi pare rau ca multi nu au idee de acest produs, hrisca....va asigur ca e foarte, foarte benefica organismului, merita sa incercati!

amavio
amavio 28 Sep 2014, 13:16

Din anul 2012 am facut comtinuu, de cel putin doua ori pe luna, si parca iese din ce in ce mai buna. Singura patere de rau este ca nu o pot convinge si pe doamna mea sa manance - inca nu s-a invatat. Fii-miu si eu suntem mai mult decat multumiti:; am gacut cu pulpe de pui, cu pui intreg - facut bucati, cu pui de gatit - taiat in doua pe piept, si cu elucoptere - spati cu aripi de pu, si a iesit deliciios de fiecare data. Multumesc mult, Lena.

Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 12 Oct 2014, 05:36

Lena, am facut si eu azi hrisca la cuptor si e intr-adevar un deliciu. Eu sunt din Republica Moldova, si pina acum obisnuiam doar s-o fierb, dar preparata astfel la cuptor mi s-a parut mult mai buna. Usturoiul ii da o aroma deosebita si untul ii confera o textura mai fina decit atunci cind hrisca doar se fierbe. Bravo pentru minunata reteta ! Cu siguranta am s-o mai fac. 

Nota mea pentru rețetă:
anabalmus
anabalmus 17 Oct 2015, 22:50

Buna reteta, dar, pe gustul meu fara usturoi.

DoinaBarbaros883
Doina Barbaros (DoinaBarbaros883) 15 Mar 2017, 13:58

Buna Lena, îți vizitez des site-ul și am încercat și această rețetă. Eu o faceam doar la ceaun, însă este mult mai buna la cuptor și am pus aripioare.Mulțumesc pentru acest site mi-e foarte folositor.😋😍🍴

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Doina Barbaros (DoinaBarbaros883) 15 Mar 2017, 14:03

Da, si noua ne place mult asa. Sa aveti pofta mare!

Lianulia
Lianulia 08 Nov 2023, 20:35

Am facut reteta asta acum la tigaie, pe aragaz (prajind/inabusind carnea inainte).

A iesit de asemenea f. buna :)