De mult timp pregătisem această rețetă pentru voi, deja a devenit una din preferatele mele - o gătesc f.des și pentru familie și pentru musafiri. Este comod aici că nu trebuie să faceți puiul separat și hrișca ca garnitură în altă oală. Toate se pun crude în tava de cuptor și într-o oră aveți mâncarea super delicioasă și aromată. Hrișca absoarbe din aromele puiului și vă garantez că mai bună nu ați mâncat, pentru începătorii cu hrișcă chiar bună rețetă pentru că nu trebuie să aveți o tehnică deosebită de fierbere.
Urmați pașii și vă asigur că veți avea în caietul cu rețete încă o mâncare deosebită și gustoasă.
Hrișca se spală bine, apoi se pune într-un bol și se toarnă 2 pahare de apă clocotită peste ea - amestecați și lăsați așa 10 minute.
În acest timp pregătiți bucățile de carne - le spălați și le asezonați cu sare, piper, pătrunjel și boia de ardei.
În apa cu hrișcă adăugați usturoiul, sare, piper și opțional niște pătrunjel uscat/verde - amestecați bine.
Turnați acest amestec într-o tavă adâncă de cuptor. Deasupra puneți bucățile de pui și bucățele de unt.
Din păcate nu am poză la cum am pus carnea dar vă dați seama cam ce trebuie să fie.
Acoperiți tava cu un capac sau folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
După acest timp observați că hrișca se umflă și cuprinde puțin puiul. Scoateți folia și mai lăsați tava 10 minute la cuptor.
Și gata, doar într-o oră aveți o mâncare de hrișcă perfectă.
Noi am servit-o cu niște salată de varză murată - puteți și cu niște salată de legume, orice preferați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.