De mult timp pregatisem aceasta reteta pentru voi, deja a devenit una din preferatele mele - o gatesc f.des si pentru familie si pentru musafiri. Este comod aici ca nu trebuie sa faceti puiul separat si hrisca ca garnitura in alta oala. Toate se pun crude in tava de cuptor si intr-o ora aveti mancarea super delicioasa si aromata. Hrisca absoarbe din aromele puiului si va garantez ca mai buna nu ati mancat, pentru incepatorii cu hrisca chiar buna reteta pentru ca nu trebuie sa aveti o tehnica deosebita de fierbere.
Urmati pasii si va asigur ca veti avea in caietul cu retete inca o mancare deosebita si gustoasa.
Hrisca se spala bine, apoi se pune intr-un bol si se toarna 2 pahare de apa clocotita peste ea - amestecati si lasati asa 10 minute.
In acest timp pregatiti bucatile de carne - le spalati si le asezonati cu sare, piper, patrunjel si boaia de ardei.
In apa cu hrisca adaugati usturoiul, sare, piper si optional niste patrunjel uscat/verde - amestecati bine.
Turnati acest amestec intr-o tava adanca de cuptor. Deasupra puneti bucatile de pui si si bucatele de unt.
Din pacate nu am poza la cum am pus carnea dar va dati seama cam ce trebuie sa fie.
Acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si o dati la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
Dupa acest timp observati ca hrisca se umfla si cuprinde putin puiul. Scoateti folia si mai lasati tava 10 minute la cuptor.
Si gata, doar intr-o ora aveti o mancare de hrisca perfecta.
Noi am servit-o cu niste salata de varza murata - puteti si cu niste salata de legume, orice preferati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.