Fiindcă am avut o mică vacanță, foarte frumoasă dar cam solicitantă ca timp și efort - nu am putut să pun și rețete pe site în ritmul cu care v-ați obișnuit. Dar am fost surprinsă că am primit mesaje de la voi, că vă faceți griji și sunteți atașați de site și rețete. Am zis să vă răspund la toți așa și să vă mulțumesc din suflet pentru tot ce mi-ați scris! Acum gata, am revenit cu forțe și idei noi - abia aștept să vi le arăt și să vedeți mâncare nouă și interesantă.
Acești cartofi sunt foarte buni și delicioși - am fost surprinsă cât de bine se combină rozmarinul cu cartofii (spre rușinea mea nu prea îl suportam), de fapt este unica mâncare în care pun rozmarin fără grijă - alegeți aici rozmarin proaspăt sau uscat - dar nici într-un caz pudră. În plus v-aș recomanda pentru reușita rețetei o tavă mai bună, de preferat antiaderentă (eu folosesc de câțiva ani tăvile Tefal și le recomand la toți, fără publicitate, doar ca o chestie utilă).
Cartofii se curăță, se spală și se taie felii mai groase - vedeți în poză.
Turnați uleiul, presărați rozmarin și usturoi.
Amestecați bine toate ingredientele și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Cam din 15 în 15 minute mai scuturați tava și amestecați atent cartofii, ca să se rumenească uniform.
Dacă tava este de proastă calitate cartofii s-ar putea să se lipească puțin, de asta ziceam să aveți grijă la tava să fie antiaderentă.
Când sunt gata (le încercați cu un cuțit să intre ușor), presărați sare și sunt gata de servit. Dacă puneți sarea la început, cartofii se fac mai greu și s-ar putea să vă iasă cruzi.
Le serviți ca garnitură sau ca mâncare cu orice salată preferată sau ceva carne/friptură.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.