Cartofi cu rozmarin, la cuptor

Fiindcă am avut o mică vacanță, foarte frumoasă dar cam solicitantă ca timp și efort - nu am putut să pun și rețete pe site în ritmul cu care v-ați obișnuit. Dar am fost surprinsă că am primit mesaje de la voi, că vă faceți griji și sunteți atașați de site și rețete. Am zis să vă răspund la toți așa și să vă mulțumesc din suflet pentru tot ce mi-ați scris! Acum gata, am revenit cu forțe și idei noi - abia aștept să vi le arăt și să vedeți mâncare nouă și interesantă.

Acești cartofi sunt foarte buni și delicioși - am fost surprinsă cât de bine se combină rozmarinul cu cartofii (spre rușinea mea nu prea îl suportam), de fapt este unica mâncare în care pun rozmarin fără grijă - alegeți aici rozmarin proaspăt sau uscat - dar nici într-un caz pudră. În plus v-aș recomanda pentru reușita rețetei o tavă mai bună, de preferat antiaderentă (eu folosesc de câțiva ani tăvile Tefal și le recomand la toți, fără publicitate, doar ca o chestie utilă).

Ingrediente
Cartofi
1 kg
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Rozmarin
10 g
aici am folosit rozmarin uscat, dar nu măcinat
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
eu am pus usturoi uscat tăiat - dar puteți și fără el, doar cu rozmarin sau folosiți usturoi proaspăt tăiat mărunt
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Cartofii se curăță, se spală și se taie felii mai groase - vedeți în poză.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Turnați uleiul, presărați rozmarin și usturoi.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine toate ingredientele și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Cam din 15 în 15 minute mai scuturați tava și amestecați atent cartofii, ca să se rumenească uniform.

Dacă tava este de proastă calitate cartofii s-ar putea să se lipească puțin, de asta ziceam să aveți grijă la tava să fie antiaderentă.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Când sunt gata (le încercați cu un cuțit să intre ușor), presărați sare și sunt gata de servit. Dacă puneți sarea la început, cartofii se fac mai greu și s-ar putea să vă iasă cruzi.

Le serviți ca garnitură sau ca mâncare cu orice salată preferată sau ceva carne/friptură.

Poftă Bună!

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min