Cartofi cu rozmarin, la cuptor

Fiindca am avut o mica vacanta, foarte frumoasa dar cam solicitanta ca timp si efort - nu am putut sa pun si retete pe site in ritmul cu care v-ati obisnuit. Dar am fost surprinsa ca am primit mesaje de la voi, ca va faceti griji si sunteti atasati de site si retete. Am zis sa va raspund la toti asa si sa va multumesc din suflet pentru tot ce mi-ati scris! Acum gata, am revenit cu forte si idei noi - abia astept sa vi le arat si sa vedeti mancare noua si interesanta.

Acesti cartofi sunt foarte buni si delicioasi - am fost surprinsa cat de bine se combina rozmarinul cu cartofi(spre rusinea mea nu prea il suportam), de fapt este unica mancare in care pun rozmarin fara grija - alegeti aici rozmarin proaspat sau uscat - dar nici intr-un caz pudra. In plus v-as recomanda pentru reusita retetei o tava mai buna, de preferat antiaderenta(eu folosesc de cativa ani tavile Tefal si le recomand la toti, fara publicitate, doar ca o chestie utila).

Ingrediente
Cartofi
1 kg
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Rozmarin
10 g
aici am folosit rozmarin uscat, dar nu macinat
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
eu am pus usturoi uscat taiat - dar puteti si fara el, doar cu rozmarin sau folositi usturoi proaspat taiat marunt
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Cartofii se curata, se spala si se taie felii mai groase - vedeti in poza.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Turnati uleiul, presarati rozmarin si usturoi.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine toate ingredientele si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Cam din 15 in 15 minute mai scuturati tava si amestecati atent cartofii, ca sa se rumeneasca uniform.

Daca tava este de proasta calitate cartofii s-ar putea sa se lipeasca putin, de asta ziceam sa aveti grija la tava sa fie antiaderenta.

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Cand sunt gata(le incercati cu un cutit sa intre usor), presarati sare si sunt gata de servit. Daca puneti sarea la inceput, cartofii se fac mai greu si s-ar putea sa va iasa cruzi.

Le serviti ca garnitura sau ca mancare cu orice salata preferata sau ceva carne/friptura.

Pofta Buna!

Cartofi cu rozmarin, la cuptor - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min