Mancare din piept de pui cu telina
In ultimele 3 saptamani am musafirit si am stat pe la mese cat nu am fost tot anul - si bineinteles am prins si eu cate ceva nou. Aceasta mancare de telina o face de obicei cumnata mea, tot tineam sa cer reteta pentru ca ne-a impresionat f.mult. Niciodata nu am crezut ca telina poate avea asa un gust perfect - Sofia manca "cartofi" si nu si-a dat seama ca de fapt era telina. Sotului i-am facut-o deja de 2 ori intr-o saptamana.
Toti de obicei cred ca este o mancare de cartofi mai aromata, mai greu ghices ca este telina. Un plus este ca telina nu contine caloriile cartofului. Asa ca recomand sa aveti in vedere reteta nu numai pentru diversificare dar si daca tineti la silueta si mod de mancare sanatos.
Puteti folosi si carne de porc(de fapt asa a fost reteta originala), dar mai frageda si sa se faca mai repede - gen muschiulet sau cotlet. Am improvizat acasa cu pieptul de pui si ne-a placut mai mult decat cu porc.
Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
fara os si piele
●
Radacina de telina
300 g
cam o radacina de telina mai mica, sau jumate din una mare
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Telina se curata, spala si se taie cubulete medii.
Turnati putin ulei intr-o tigaie si puneti telina la calit la foc mediu.
Pas 2
Periodic amestecati pana se rumeneste frumos si stingeti focul.
Pas 3
Cat se face telina, pieptul de pui se spala, se taie cuburi si la fel se pune la calit intr-o tigaie incinsa bine, cu putin ulei.
Pas 4
Carnea va lasa apa, o tineti pe foc pana se evapora apa complet si carnea incepe sa se rumeneasca.
Pas 5
Adaugati telina calita la carne si lasati sa se mai caleasca 5 minute impreuna.
Pas 6
Apoi potriviti de sare si piper, amestecati.
Pas 7
Acoperiti tava cu capac si lasati 10 minute la foc mic sa se patrunda bine intre ele ingredientele si aromele.
Pas 8
Dupa acest timp gustati telina si carnea, daca s-au facut, opriti focul. Daca nu, mai lasati putin capacul.
Pas 9
Serviti cu orice legume/salata preferata.
O mancare perfecta, cu siguranta o fac cat mai des si pentru toata lumea sa guste si sa descopere arome si combinatii noi.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)