În ultimele 3 săptămâni am musafirit și am stat pe la mese cât nu am fost tot anul - și bineînțeles am prins și eu câte ceva nou. Această mâncare de țelină o face de obicei cumnata mea, tot țineam să cer rețeta pentru că ne-a impresionat f.mult. Niciodată nu am crezut că țelina poate avea așa un gust perfect - Sofia mânca "cartofi" și nu și-a dat seama că de fapt era țelină. Soțului i-am făcut-o deja de 2 ori într-o săptămână.
Toți de obicei cred că este o mâncare de cartofi mai aromată, mai greu ghicesc că este țelină. Un plus este că țelina nu conține caloriile cartofului. Așa că recomand să aveți în vedere rețeta nu numai pentru diversificare dar și dacă țineți la siluetă și mod de mâncare sănătos.
Puteți folosi și carne de porc(de fapt așa a fost rețeta originală), dar mai fragedă și să se facă mai repede - gen mușchiuleț sau cotlet. Am improvizat acasă cu pieptul de pui și ne-a plăcut mai mult decât cu porc.
Țelina se curăță, spală și se taie cubulețe medii.
Turnați puțin ulei într-o tigaie și puneți țelina la călit la foc mediu.
Periodic amestecați până se rumenește frumos și stingeți focul.
Cât se face țelina, pieptul de pui se spală, se taie cuburi și la fel se pune la călit într-o tigaie încinsă bine, cu puțin ulei.
Carnea va lăsa apă, o țineți pe foc până se evaporă apa complet și carnea începe să se rumenească.
Adăugați țelina călită la carne și lăsați să se mai călească 5 minute împreună.
Apoi potriviți de sare și piper, amestecați.
Acoperiți tava cu capac și lăsați 10 minute la foc mic să se pătrundă bine între ele ingredientele și aromele.
După acest timp gustați țelina și carnea, dacă s-au făcut, opriți focul. Dacă nu, mai lăsați puțin capacul.
Serviți cu orice legume/salată preferată.
O mâncare perfectă, cu siguranță o fac cât mai des și pentru toată lumea să guste și să descopere arome și combinații noi.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.