Parjoale de pui

Parjoale de pui

Este o reteta simpla pe care am invatat-o de la mama mea, are vechime peste 20 de ani. Sunt sigura ca o veti aprecia.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
Ceapa alba
200 g
Sau 4 bucati de ceapa medie.
Franzela simpla
1 buc
Apa
1 l
Sare
1 lingura
In dependenta de gusturi puteti schimba cantitatea de mirodenii si sare.
Piper negru
0.5 lingurite
Oua
3 buc
Gris
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
200 ml

Pasi de urmat

Pas 1

- Spalati carnea si taiati felii subtiri pentru masina de tocat sau cumparati carne de pui gata tocata.

- Se curata, spala si se taie felii ceapa.

- Intr-un bol se rupe bucati franzela si se acopera cu apa, ca sa se inmoaie.

Parjoale de pui - Pas 1
Pas 2

- Se da prin masina de tocat carnea, ceapa si franzela stoarsa bine de apa.

- Intr-un bol se pune toata compozitia tocata, se pun oua, sare, piper negru si gris.

- Se amesteca foarte bine.

Parjoale de pui - Pas 2
Pas 3

 - Se pune putina apa intr-un bol si se umezesc mainile pe parcurs ce se formeaza parjoalele.

- Se pot forma diferite forme de parjoale, eu prefer rotund sau oval. Parjoalele se formeaza astfel: cu mainile umezite se ia putina carne, se bate putin in maini si se formeaza o bila, care ii dati forma rotunda sau ovala.

- Se foloseste o tigaie cu fund plat, in care se incinge ulei. Pe parcurs ce formati parjoalele le puneti in ulei.

- Dupa ce ati umplut tigaia se pune capac si se lasa la foc mediu timp de 10 min. Dupa 10 min parjoalele se fac fara capac.

Parjoale de pui - Pas 3
Pas 4

Rumenitit bine parjoalele pe ambele parti si le scoateti pe o farfurie. Se pastreaza la frigider dupa ce se racesc bine la temperatura camerei.

 

Parjoale de pui - Pas 4
Pas 5

Se consuma calde sau reci cu legume. Sunt foarte bune cu zacusca de hrean, reteta careia o gasiti pe site.

Pofta Buna!

Parjoale de pui - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 11:00

Si eu pregatesc mereu pentru copii, insa pun si morcov ras pentru ca ies mai dulci.

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 05 Sep 2010, 22:51

Eu la faceam fara gris, dar am sa incerc si cu gris.

MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 22:51

Si eu tot fara gris le fac, dar am sa incerc si varianta asta. In loc de ceapa pun putin usturoi si intotdeauna pun verdeata tocata (marar si patrujel).

bocsa
gabriela (bocsa) 14 Sep 2010, 23:30

Li se cam strica gustul, daca pui marar sau patrunjel.Asa am pus la tocana de ciuperci,patrunjel si i-am stricat rostul.Nu se m-ai simtea aroma de ciuperci.Parca mancam patrunjel dupa stratul din gradina.Fiecare verdeata are rostul ei dar in excces, nu este buna.

MariaP
MariaP 15 Sep 2010, 14:41

Bocsa, depinde de gusturi, de tipul de mancare si, nu in ultimul rand, depinde si de cantitatea pe care o adaugi in mancare. E un lucru bine stiut ca orice ingredient in exces produce un dezechilibru. In ce priveste comentariul legat de parjoale, eu n-am afirmat ca pun verdeata multa.

Cori
Cori 23 Jan 2012, 22:45

Foarte, foarte bune si nu te mai saturi mancand. Eu le mai dau si prin susan cateodata.

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 22 Mar 2012, 10:09

Eu le prajesc in ulei, dar le mai fac si la cuptor, cum este in poza. Le-am facut sub forma de chiftelute,le-am copt la cuptor, apoi le-am servit cu hrisca si sos de rosii,facut din ceapa si morcov calite,la care se adauga o cutie de rosii cubulete. Au fost foarte bune. In compozitia de carne nu adaug gris, dar voi incerca sa vad cum ies.

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 29 Nov 2014, 02:17

Am facut si eu numai ca eu am pus jumatate din carne de curcan si nu am

pus gris

Poza mea pentru reteta:
Jana
Jana 01 Apr 2015, 10:21

Mi-a placut ca au iesit moi si umede. Ma feream de parjoale pentru ca imi ieseau uscate. Cred ca trucul cu capac e "de vina". Multumesc Lena

Nota mea pentru reteta:
Nata2
(Nata2) 27 Jan 2016, 12:01

Eu inmoi pîinea cu lapte si adaug un pik de "soda stinsa" ( alimentara). Si la rola e mai sanatos.

Nota mea pentru reteta: