Este o rețetă simplă pe care am învățat-o de la mama mea, are vechime peste 20 de ani. Sunt sigură că o veți aprecia.
- Spălați carnea și tăiați felii subțiri pentru mașina de tocat sau cumpărați carne de pui gata tocată.
- Se curăță, spală și se taie felii ceapa.
- Într-un bol se rupe bucăți franzelele și se acoperă cu apă, ca să se înmoaie.
- Se dă prin mașina de tocat carnea, ceapa și franzelele stoarse bine de apă.
- Într-un bol se pune toată compoziția tocată, se pun ouăle, sarea, piperul negru și grișul.
- Se amestecă foarte bine.
- Se pune puțină apă într-un bol și se umezesc mâinile pe parcurs ce se formează pârjoalele.
- Se pot forma diferite forme de pârjoale, eu prefer rotund sau oval. Pârjoalele se formează astfel: cu mâinile umezite se ia puțină carne, se bate puțin în mâini și se formează o bilă, căreia îi dați formă rotundă sau ovală.
- Se folosește o tigaie cu fund plat, în care se încinge ulei. Pe parcurs ce formați pârjoalele le puneți în ulei.
- După ce ați umplut tigaia se pune capac și se lasă la foc mediu timp de 10 min. După 10 min pârjoalele se fac fără capac.
Rumeniti bine pârjoalele pe ambele părți și le scoateți pe o farfurie. Se păstrează la frigider după ce se răcesc bine la temperatura camerei.
Se consumă calde sau reci cu legume. Sunt foarte bune cu zacuscă de hrean, rețeta căreia o găsiți pe site.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.