Este o reteta simpla pe care am invatat-o de la mama mea, are vechime peste 20 de ani. Sunt sigura ca o veti aprecia.
- Spalati carnea si taiati felii subtiri pentru masina de tocat sau cumparati carne de pui gata tocata.
- Se curata, spala si se taie felii ceapa.
- Intr-un bol se rupe bucati franzela si se acopera cu apa, ca sa se inmoaie.
- Se da prin masina de tocat carnea, ceapa si franzela stoarsa bine de apa.
- Intr-un bol se pune toata compozitia tocata, se pun oua, sare, piper negru si gris.
- Se amesteca foarte bine.
- Se pune putina apa intr-un bol si se umezesc mainile pe parcurs ce se formeaza parjoalele.
- Se pot forma diferite forme de parjoale, eu prefer rotund sau oval. Parjoalele se formeaza astfel: cu mainile umezite se ia putina carne, se bate putin in maini si se formeaza o bila, care ii dati forma rotunda sau ovala.
- Se foloseste o tigaie cu fund plat, in care se incinge ulei. Pe parcurs ce formati parjoalele le puneti in ulei.
- Dupa ce ati umplut tigaia se pune capac si se lasa la foc mediu timp de 10 min. Dupa 10 min parjoalele se fac fara capac.
Rumenitit bine parjoalele pe ambele parti si le scoateti pe o farfurie. Se pastreaza la frigider dupa ce se racesc bine la temperatura camerei.
Se consuma calde sau reci cu legume. Sunt foarte bune cu zacusca de hrean, reteta careia o gasiti pe site.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.