Soțul meu nu prea gătește, vă dați seama și de ce :) - dar sunt zile când trebuie să mai iau o pauză, sau sunt prea ocupată cu altele prin casă - atunci intervine el cu câteva mâncăruri care sigur ies și sunt simplu și repede de preparat. Una din mâncăruri este această salată cu ton, inventată și adaptată de el pe parcurs, în funcție de ce verdețuri găsim în piață sau la supermarket(iarna).
Iarna o făceam cu salată Iceberg, spanac și salată chinezească, câteva roșii, ceapă.
Acum cu atâtea verdețuri în piață: salată verde, spanac, leurdă, lobodă, ridichi, ceapă verde și usturoi verde.
Deci adaptați rețeta cu ce verdețuri aveți prin casă sau în piață, iese oricum delicios, repede, sățios și chiar dietetic.
Toate frunzele se spală, se scurg de apă și se taie/rup într-un bol de salată. Aveți grijă să fie loc de amestecat în el, deci alegeți un bol mai mare.
Adăugați tonul din conservă cu tot cu ulei - un pic îl mărunțiți cu furculița.
Adăugați lămâie, sare, piper și amestecați bine.
Și cam atât, o serviți ca atare sau la o mâncare de cartofi, orez, hrișcă - orice vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.