Sotul meu nu prea gateste, va dati seama si de ce :) - dar sunt zile cand trebuie sa mai iau o pauza, sau sunt prea ocupata cu altele prin casa - atunci intervine el cu cateva mancaruri care sigur ies si sunt simplu si repede de preparat. Una din mancaruri este aceasta salata cu ton, inventata si adaptata de el pe parcurs, in functie de ce verdeturi gasim in piata sau la supermarket(iarna).
Iarna o faceam cu salata Iceberg, spanac si salata chinezeasca, cateva rosii, ceapa.
Acum cu atatea verdeturi in piata: salata verde, spanac, leurda, loboda, ridichi, ceapa verde si usturoi verde.
Deci adaptati reteta cu ce verdeturi aveti prin casa sau in piata, iese oricum delicios, repede, satios si chiar dietetic.
Toate frunzele se spala, se scurg de apa si se taie/rup intr-un bol de salata. Aveti grija sa fie loc de amestecat in el, deci alegeti un bol mai mare.
Adaugati tonul din conserva cu tot cu ulei - un pic il maruntiti cu furculita.
Adaugati lamaie, sare, piper si amestecati bine.
Si cam atat, o serviti ca atare sau la o mancare de cartofi, orez, hrisca - orice va place.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.