O nouă metodă de a face repede un orez pentru garnitură la orice mâncare preferată. Nouă ne place foarte mult și vă recomand neapărat să-l încercați.
La această rețetă am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteți folosi orice orez cu bob rotund care vă place.
Măsurați 1 pahar de orez și îl spălați bine în 2-3 ape.
Într-o tigaie adâncă sau un tuci puneți la topit untul și peste el uleiul de floarea soarelui.
Cum s-a topit, imediat adăugați orezul și amestecați bine, ca fiecare bob să fie acoperit cu unt/ulei.
Adăugați 2 pahare de apă, amestecați bine să nu se facă orezul cocoloașe.
Adăugați sarea, amestecați și lăsați până începe să fiarbă.
Când începe să fiarbă, amestecați bine, faceți focul mic sub cratiță, să fiarbă încet orezul și acoperiți cu capac tuciul.
Cam în 10-15 minute observați că orezul absoarbe toată apa, îl nivelați puțin și gustați din el. Trebuie să fie gata, dar puțin "al dente".
Opriți focul, acoperiți oala cu capac și lăsați să stea cam 15-20 minute - în acest timp orezul se va pătrunde mai bine și va fi numai bun.
Observați că orezul se face mai bob-cu-bob și parcă absoarbe mai bine apa.
Îl puteți servi ca atare, cu orice legume-carne preferați.
Sau așa, mai artistic - îi dați formă cu un inel de bucătărie sau ungeți o cană cu unt, îndesați orezul fierbinte în ea și îl întoarceți pe o farfurie.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.