Garnitură de orez cu unt

O nouă metodă de a face repede un orez pentru garnitură la orice mâncare preferată. Nouă ne place foarte mult și vă recomand neapărat să-l încercați.

Ingrediente
Orez - bob rotund
1 pahar
1 pahar de 300ml - cu el măsurați și apa
Apă
2 pahare
   
Unt
50 g
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

La această rețetă am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteți folosi orice orez cu bob rotund care vă place.

Garnitură de orez cu unt - Pas 1
Pas 2

Măsurați 1 pahar de orez și îl spălați bine în 2-3 ape.

Garnitură de orez cu unt - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie adâncă sau un tuci puneți la topit untul și peste el uleiul de floarea soarelui.

Garnitură de orez cu unt - Pas 3
Pas 4

Cum s-a topit, imediat adăugați orezul și amestecați bine, ca fiecare bob să fie acoperit cu unt/ulei.

Garnitură de orez cu unt - Pas 4
Pas 5

Adăugați 2 pahare de apă, amestecați bine să nu se facă orezul cocoloașe.

Garnitură de orez cu unt - Pas 5
Pas 6

Adăugați sarea, amestecați și lăsați până începe să fiarbă.

Garnitură de orez cu unt - Pas 6
Pas 7

Când începe să fiarbă, amestecați bine, faceți focul mic sub cratiță, să fiarbă încet orezul și acoperiți cu capac tuciul.

Garnitură de orez cu unt - Pas 7
Pas 8

Cam în 10-15 minute observați că orezul absoarbe toată apa, îl nivelați puțin și gustați din el. Trebuie să fie gata, dar puțin "al dente".

Garnitură de orez cu unt - Pas 8
Pas 9

Opriți focul, acoperiți oala cu capac și lăsați să stea cam 15-20 minute - în acest timp orezul se va pătrunde mai bine și va fi numai bun.

Garnitură de orez cu unt - Pas 9
Pas 10

Observați că orezul se face mai bob-cu-bob și parcă absoarbe mai bine apa.

Garnitură de orez cu unt - Pas 10
Pas 11

Îl puteți servi ca atare, cu orice legume-carne preferați.

Garnitură de orez cu unt - Pas 11
Pas 12

Sau așa, mai artistic - îi dați formă cu un inel de bucătărie sau ungeți o cană cu unt, îndesați orezul fierbinte în ea și îl întoarceți pe o farfurie.

Poftă Bună!

Garnitură de orez cu unt - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min