Garnitura de orez cu unt

O noua metoda de a face repede un orez pentru garnitura la orice mancare preferata. Noua ne place foarte mult si va recomand neaparat sa-l incercati.

Ingrediente
Orez - bob rotund
1 pahar
1 pahar de 300ml - cu el masurati si apa
Apa
2 pahare
Unt
50 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

La aceasta reteta am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteti folosi orice orez cu bob rtotund care va place.

Garnitura de orez cu unt - Pas 1
Pas 2

Masurati 1 pahar de orez si il spalati bine in 2-3 ape.

Garnitura de orez cu unt - Pas 2
Pas 3

Intr-o tigaie adanca sau un tuci puneti la topit untul si peste el uleiul de floarea soarelui.

Garnitura de orez cu unt - Pas 3
Pas 4

Cum s-a topit, imediat adaugati orezul si amestecati bine, ca fiecare bob sa fie acoperit cu unt/ulei.

Garnitura de orez cu unt - Pas 4
Pas 5

Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine sa nu se faca orezul cocoloase.

Garnitura de orez cu unt - Pas 5
Pas 6

Adaugati sarea, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

Garnitura de orez cu unt - Pas 6
Pas 7

Cand incepe sa fiarba, amestecati bine, faceti focul mic sub cratita, sa fiarba incet orezul si acoperiti cu capac tuciul.

Garnitura de orez cu unt - Pas 7
Pas 8

Cam in 10-15 minute observati ca orezul absoarbe toata apa, il nivelati putin si gustati din el. Trebuie sa fie gata, dar putin "al dente".

Garnitura de orez cu unt - Pas 8
Pas 9

Opriti focul, acoperiti oala cu capac si lasati sa stea cam 15-20 minute - in acest timp orezul se va patrunde mai bine si va fi numa bun.

Garnitura de orez cu unt - Pas 9
Pas 10

Observati ca orezul se face mai bob-cu-bob si parca absoarbe mai bine apa.

Garnitura de orez cu unt - Pas 10
Pas 11

Il puteti servi ca atare, cu orice legume-carne preferati.

Garnitura de orez cu unt - Pas 11
Pas 12

Sau asa, mai artistic - ii dati forma cu un inel de bucatarie sau ungeti o cana cu unt, indesati orezul fierbinte in ea si il intoarceti pe o farfurie.

Pofta Buna!

Garnitura de orez cu unt - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min