Este o rețetă foarte simplă cu rezultat foarte bun. Am folosit aluat franțuzesc din comerț - nu mi-a luat mai mult de o oră să le fac. Soluție bună pentru un desert rapid, delicios și aromat.
Aluatul franțuzesc se lasă la decongelat - în acest timp se prepară umplutura de mere.
Merele se spală, se curăță de cotor și se dau prin răzătoare mică. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apă și paharul cu zahăr. Se amestecă periodic până scade tot lichidul din ele.
Se lasă să se răcească.
Foia de aluat se taie în 3 părți lungi.
Fiecare parte de aluat se întinde ușor cu făcălețul, să fie subțire. Pe 2/3 din toată suprafața se întinde un strat uniform și subțire de mere.
Se rulează.
Apoi se taie în bucățele uniforme de 3-4 cm.
Într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei, se aranjează ștrudelele și se ung cu ou bătut - ca să se rumenească frumos.
După ce se coc, se presară zahăr pudră - cu o sită mică sau așa simplu. Sunt bune și calde și reci.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.