Este o reteta foarte simpla cu rezultat foarte bun. Am folosit aluat frantuzesc din comert - nu mi-o luat mai mult de o ora sa le fac. Solutie buna pentru un desert rapid, delicios si aromat.
Aluatul fruntuzesc se lasa la decongelat - in acest timp se prepara umplutura de mere.
Merele se spala, se curata de cotor si se dau prin razatoare mica. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apa si paharul cu zahar. Se amesteca periodic pana scade tot lichidul din ele.
Se lasa sa se racoreasca.
Foia de aluat se taie in 3 parti lungi.
Fiecare parte de aluat se intinde usor cu facaletul, sa fie subtire. Pe 2/3 din toata suprafata se intinde un strat uniform si subtire de mere.
Se ruleaza.
Apoi se taie in bucatele uniforme de 3-4 cm.
Intr-o tava de cuptor, unsa cu ulei, se aranjeaza strudelele si se ung cu ou batut - ca sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce se coc, se presara zahar pudra - cu o sita mica sau asa simplu. Sunt bune si calde si reci.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.