Strudele cu mere

Este o reteta foarte simpla cu rezultat foarte bun. Am folosit aluat frantuzesc din comert - nu mi-o luat mai mult de o ora sa le fac. Solutie buna pentru un desert rapid, delicios si aromat.

Ingrediente
Mere ionatan
1 kg
Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
adica un pachet
Zahar
1 pahar
Oua
1 buc
Zahar pudra
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

 Aluatul fruntuzesc se lasa la decongelat - in acest timp se prepara umplutura de mere.

Merele se spala, se curata de cotor si se dau prin razatoare mica. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apa si paharul cu zahar. Se amesteca periodic pana scade tot lichidul din ele.

Se lasa sa se racoreasca.

Strudele cu mere - Pas 1
Pas 2

Foia de aluat se taie in 3 parti lungi.

Strudele cu mere - Pas 2
Pas 3

Fiecare parte de aluat se intinde usor cu facaletul, sa fie subtire. Pe 2/3 din toata suprafata se intinde un strat uniform si subtire de mere.

Strudele cu mere - Pas 3
Pas 4

Se ruleaza.

Strudele cu mere - Pas 4
Pas 5

Apoi se taie in bucatele uniforme de 3-4 cm.

Strudele cu mere - Pas 5
Pas 6

Intr-o tava de cuptor, unsa cu ulei, se aranjeaza strudelele si se ung cu ou batut -  ca sa se rumeneasca frumos.

Strudele cu mere - Pas 6
Pas 7

Dupa ce se coc, se presara zahar pudra - cu o sita mica sau asa simplu. Sunt bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Strudele cu mere - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min