Prajitura cu branza si sufleu

Este o reteta foarte populara pe site-urile rusesti si se traduce ca "Lacrimi de Inger" - pentru ca sufleul cam la o ora dupa coacere lasa la suprafata niste "lacrimi", picaturi de zahar topit - chestie care face prajitura mai fina si frumoasa.

Eu as zice ca de fapt popularitatea prajiturii nu este in aceste "lacrimi", dar in sufleul minunat de albusuri care transforma o tarta simpla cu branza intr-o prajitura deosebita, chiar servita ca un tort.

Am savurat-o cu totii, se combina minunat toate ingredientele si as zice ca este o reusita, aromata, dulce, moale - perfecta!

Si sa vedeti ce repede se face, incercati neaparat si notati in caietele cu retete!

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
1 pahar
pahar de 250ml
Praf de copt
1 lingurita
Unt
80 g
Zahar
2 linguri
pentru aluat
Oua
4 buc
1 pt aluat si 3 pentru umplutura si sufleu
Branza de vaci
500 g
Zahar
0.5 pahare
pentru umplutura de branza
Gris de grau
1 lingura
Smantana
100 g
eu am pus smantana dulce lichida
Esenta de vanilie
1 buc
Zahar pudra
5 linguri
pentru sufleu
Pasi de urmat
Pas 1

Mai intai se face aluatul pentru baza:

- Puneti intr-un bol faina si praful de copt, adaugati untul rece - amestecati bine cu mainile sau cu un robot sa faceti compozittia faramituri.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 1
Pas 2

- Adaugati zaharul, oul si framantati aluatul - bila formata o puneti la frigider pentru 30 de minute.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 2
Pas 3

In acest timp faceti umplutura de branza:

- in robot puneti branza de vaci, galbenusurile de la 3 oua, 0.5 pahare de zahar, grisul, vanilia si smantana;

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 3
Pas 4

- mixati bine vreo 2-3 minute sa fie o compozitia uniforma si cremoasa.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 4
Pas 5

Aluatul se intinde cu mainile intr-o tava de cuptor - eu am folosit o tava rotunda cu pereti detasabili, de 28 cm diametru.

Ridicati usor bordurile, cat vine umplutura de branza, cam 1.5 cm.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 5
Pas 6

Turnati umplutura si uniformizati.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 180-200 grade, pentru 30 de minute.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 6
Pas 7

Cam cu 5 minute inainte sa se coaca prajitura, bateti albusurile de la cele 3 oua cu 5 linguri de zahar pudra.

Sa mai explic o data cum faceti: bateti spuma tare albusurile cu mixerul, apoi aduagati cate putin zaharul pudra si mixati pana este ferma.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 7
Pas 8

Puneti aceasta compozitie peste prajitura, cu o lingurita am facut motzuri mici - o apropii cu "fundul" usor de albusuri si trag in sus - vedeti poza.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 8
Pas 9

O puneti la cuptor pentru inca 10 minute la 150-180 de grade. Aveti grija ca se bronzeaza cam repede.

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 9
Pas 10

O lasati la racit pentru minim 1 ora si jumate, timp in care observati ca apar "lacrimile".

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 10
Pas 11

Si serviti ca prajitura, sau ca un tort rapid - bun, bun de tot!

Pofta Buna!

Prajitura cu branza si sufleu - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
100 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min