O cremă foarte bună pentru a face un tort sau pentru ornare - spre deosebire de crema de frișcă, aceasta se face la sigur - stă bine, se bate sigur, nu se taie. În plus are un gust divin, suficient o dată să-l încercați și deveniți dependenți:)
De obicei merge proporția de 200g unt = 1 cutie de lapte condensat, dar dacă vreți o cremă pentru ornare puneți mai puțin lapte condensat - cam jumate de cutie.
Untul îl lăsați la temperatura camerei câteva ore, până se înmoaie foarte bine. Perfect este chiar să-l lăsați peste noapte.
Apoi îl puneți într-un bol și adăugați zahărul pudră.
Bateți bine cu mixerul până devine o cremă pufoasă și uniformă.
Începeți să adăugați câte puțin lapte condensat și tot mixați continuu ca să nu se taie crema.
Vă opriți atunci când aveți consistența și dulceața dorită.
Eu pun 2 cutii dacă fac cremă pentru tort și 1 cutie dacă o fac pentru ornare cu poșul.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.