O crema foarte buna pentru a face un tort sau pentru ornare - spre deosebire de crema de frisca, aceasta se face la sigur - sta bine, se bate sigur, nu se taie. In plus are un gust divin, suficient o data sa-l incercati si deveniti dependenti:)
De obicei merge proportia de 200g unt = 1 cutie de lapte condensat, dar daca vreti o crema pentru ornare puneti mai putin lapte condensat - cam jumate de cutie.
Untul il lasati la temperatura camerei cateva ore, pana se inmoaie foarte bine. Perfect este chiar sa-l lasati peste noapte.
Apoi il puneti intr-un bol si adaugati zaharul pudra.
Bateti bine cu mixerul pana devine o crema pufoasa si uniforma.
Incepeti sa adaugati cate putin lapte condensat si tot mixati continuu ca sa nu se taie crema.
Va opriti atunci cand aveti consistenta si dulceata dorita.
Eu pun 2 cutii daca fac crema pentru tort si 1 cutie daca o fac pentru ornare cu posul.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.