Crema cu lapte si oua

Am vazut eu creme multe de acest gen si cand mi s-a propus s-o gust eram destul de calma. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de inghetata cremoasa, fina si perfecta - si asta dupa ce fusese decongelata, nu proaspata.

Acum o fac atunci cand vreau o crema de lapte mai fina - imi place mult ca o pot congela - fac o cantitate mai mare si dupa decongelare este la fel de buna. Nu mai trebuie sa fac crema pentru eclere sau alt tort.

Chiar o recomand cu mare incredere si fara ezitare!

Ingrediente
Lapte
1 l
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Crema va fi mai buna daca puneti 2 litri de smantana - eu pun jumate lapte, jumate smantana. Dar puteti pune si 2 litri de lapte, fara smantana.
Oua
6 buc
Zahar
1.5 pahare
pahar de 250ml
Faina alba calitate superioara
10 linguri
sau amidon
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este optional
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti laptele si smantana la fiert intr-un tuci sau oala cu fund mai gros.

Crema cu lapte si oua - Pas 1
Pas 2

In acest timp puneti intr-un bol zaharul si ouale.

Crema cu lapte si oua - Pas 2
Pas 3

Le bateti bine cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 3
Pas 4

Turnati din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald si il amestecati cu faina - folositi un tel sa nu faceti cocoloase.

Crema cu lapte si oua - Pas 4
Pas 5

Turnati acest amestec de faina in compozitia de oua - mIxati bine.

Crema cu lapte si oua - Pas 5
Pas 6

Cand incepe sa fiarba laptele, luati oala de pe foc si turnati incet compozitia de oua - si atentie, in acest timp sa amestecati continuu cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 6
Pas 7

Puneti oala pe foc si amestecati continuu - pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa.

Crema cu lapte si oua - Pas 7
Pas 8

La inceput va fi parca nu foarte groasa, dar dupa racire va fi perfecta.

Adaugati si esenta de vanile sau pudra de vanilie.

Crema cu lapte si oua - Pas 8
Pas 9

Pentru un gust si mai bun se poate adauga si o cutie de lapte condensat cat crema este fierbinte. Amestecati bine cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 9
Pas 10

Apoi acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca complet.

Crema cu lapte si oua - Pas 10
Pas 11

Observati ca dupa racire crema este mai groasa.

Crema cu lapte si oua - Pas 11
Pas 12

Folositi crema rece pentru orice va place - tort, eclere, gogosi, etc.

Crema cu lapte si oua - Pas 12
Pas 13

Ce ramane puneti la congelat intr-o casoleta - si cand aveti nevoie o decongelati si folositi - isi pastreaza perfect consistenta si gustul.

Pofta Buna!

Crema cu lapte si oua - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2500 ml (cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min