Cremă cu lapte și ouă

Am văzut eu creme multe de acest gen și când mi s-a propus s-o gust eram destul de calmă. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de înghețată cremoasă, fină și perfectă - și asta după ce fusese decongelată, nu proaspătă.

Acum o fac atunci când vreau o cremă de lapte mai fină - îmi place mult că o pot congela - fac o cantitate mai mare și după decongelare este la fel de bună. Nu mai trebuie să fac cremă pentru eclere sau alt tort.

Chiar o recomand cu mare încredere și fără ezitare!

Ingrediente
Lapte
1 l
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 l
Crema va fi mai bună dacă puneți 2 litri de smântână - eu pun jumătate lapte, jumătate smântână. Dar puteți pune și 2 litri de lapte, fără smântână.
Ouă
6 buc
   
Zahăr
1.5 pahare
pahar de 250ml
Făină albă calitate superioară
10 linguri
sau amidon
Esență de vanilie
1 buc
   
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este opțional
Pași de urmat
Pas 1

Puneți laptele și smântâna la fiert într-un tuci sau oală cu fund mai gros.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 1
Pas 2

În acest timp puneți într-un bol zahărul și ouăle.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 2
Pas 3

Le bateți bine cu mixerul.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 3
Pas 4

Turnați din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald și îl amestecați cu făina - folosiți un tel să nu faceți cocoloașe.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 4
Pas 5

Turnați acest amestec de făină în compoziția de ouă - mixați bine.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 5
Pas 6

Când începe să fiarbă laptele, luați oala de pe foc și turnați încet compoziția de ouă - și atenție, în acest timp să amestecați continuu cu mixerul.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 6
Pas 7

Puneți oala pe foc și amestecați continuu - până începe să fiarbă, apoi încă 5-10 minute până se îngroașă.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 7
Pas 8

La început va fi parcă nu foarte groasă, dar după răcire va fi perfectă.

Adăugați și esența de vanilie sau pudra de vanilie.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 8
Pas 9

Pentru un gust și mai bun se poate adăuga și o cutie de lapte condensat cât crema este fierbinte. Amestecați bine cu mixerul.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 9
Pas 10

Apoi acoperiți oala cu un capac și lăsați să se răcească complet.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 10
Pas 11

Observați că după răcire crema este mai groasă.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 11
Pas 12

Folosiți crema rece pentru orice vă place - tort, eclere, gogoși, etc.

Cremă cu lapte și ouă - Pas 12
Pas 13

Ce rămâne puneți la congelat într-o caserolă - și când aveți nevoie o decongelați și folosiți - își păstrează perfect consistența și gustul.

Poftă Bună!

Cremă cu lapte și ouă - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2500 ml (cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min