Am vazut eu creme multe de acest gen si cand mi s-a propus s-o gust eram destul de calma. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de inghetata cremoasa, fina si perfecta - si asta dupa ce fusese decongelata, nu proaspata.
Acum o fac atunci cand vreau o crema de lapte mai fina - imi place mult ca o pot congela - fac o cantitate mai mare si dupa decongelare este la fel de buna. Nu mai trebuie sa fac crema pentru eclere sau alt tort.
Chiar o recomand cu mare incredere si fara ezitare!
Puneti laptele si smantana la fiert intr-un tuci sau oala cu fund mai gros.
In acest timp puneti intr-un bol zaharul si ouale.
Le bateti bine cu mixerul.
Turnati din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald si il amestecati cu faina - folositi un tel sa nu faceti cocoloase.
Turnati acest amestec de faina in compozitia de oua - mIxati bine.
Cand incepe sa fiarba laptele, luati oala de pe foc si turnati incet compozitia de oua - si atentie, in acest timp sa amestecati continuu cu mixerul.
Puneti oala pe foc si amestecati continuu - pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa.
La inceput va fi parca nu foarte groasa, dar dupa racire va fi perfecta.
Adaugati si esenta de vanile sau pudra de vanilie.
Pentru un gust si mai bun se poate adauga si o cutie de lapte condensat cat crema este fierbinte. Amestecati bine cu mixerul.
Apoi acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca complet.
Observati ca dupa racire crema este mai groasa.
Folositi crema rece pentru orice va place - tort, eclere, gogosi, etc.
Ce ramane puneti la congelat intr-o casoleta - si cand aveti nevoie o decongelati si folositi - isi pastreaza perfect consistenta si gustul.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.