Am văzut eu creme multe de acest gen și când mi s-a propus s-o gust eram destul de calmă. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de înghețată cremoasă, fină și perfectă - și asta după ce fusese decongelată, nu proaspătă.
Acum o fac atunci când vreau o cremă de lapte mai fină - îmi place mult că o pot congela - fac o cantitate mai mare și după decongelare este la fel de bună. Nu mai trebuie să fac cremă pentru eclere sau alt tort.
Chiar o recomand cu mare încredere și fără ezitare!
Puneți laptele și smântâna la fiert într-un tuci sau oală cu fund mai gros.
În acest timp puneți într-un bol zahărul și ouăle.
Le bateți bine cu mixerul.
Turnați din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald și îl amestecați cu făina - folosiți un tel să nu faceți cocoloașe.
Turnați acest amestec de făină în compoziția de ouă - mixați bine.
Când începe să fiarbă laptele, luați oala de pe foc și turnați încet compoziția de ouă - și atenție, în acest timp să amestecați continuu cu mixerul.
Puneți oala pe foc și amestecați continuu - până începe să fiarbă, apoi încă 5-10 minute până se îngroașă.
La început va fi parcă nu foarte groasă, dar după răcire va fi perfectă.
Adăugați și esența de vanilie sau pudra de vanilie.
Pentru un gust și mai bun se poate adăuga și o cutie de lapte condensat cât crema este fierbinte. Amestecați bine cu mixerul.
Apoi acoperiți oala cu un capac și lăsați să se răcească complet.
Observați că după răcire crema este mai groasă.
Folosiți crema rece pentru orice vă place - tort, eclere, gogoși, etc.
Ce rămâne puneți la congelat într-o caserolă - și când aveți nevoie o decongelați și folosiți - își păstrează perfect consistența și gustul.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.