La cerințele celor care au fost la atelier pun și pe site această rețetă de ciorbă rece și crudă - foarte răcoritoare și delicioasă. Mulți au strâmbat din nas când au auzit de ea și chiar în momentul când o preparam la atelier - apoi când au ajuns să guste(cu mare atenție:) au rămas foarte impresionați și extaziați.
Chiar și soțul meu o are pe lista de preferate - este foarte răcoritoare, puțin picantă, se potrivește chiar și pentru cei mai mofturoși în mâncare.
Rețeta am văzut-o în cartea Victoriei Butenko, o persoană foarte cunoscută în bucătăria raw - dacă aveți ocazia să găsiți ceva pe net cu rețetele ei, vă recomand s-o faceți. Are rețete foarte bune, simple și accesibile.
Într-un blender(al meu are puterea de 1000W) - turnați apa, puneți sucul de lămâie, sarea, ghimbirul curățat de coajă, curmalele și uleiul.
Apoi pregătiți legumele - pătrunjelul, țelina, jumătate de ardei și opțional leuștean.
Adăugați acestea în blender - nu uitați să lăsați câteva fire de pătrunjel pentru decor.
Blendați bine compoziția - cam 5 minute la puterea maximă.
Treceți această compoziție într-un bol - asta va fi baza supei, foarte aromată și cu o culoare verde frumoasă.
Acum pregătim ingredientele pentru a face ciorba mai consistentă și plină de vitamine.
Spălați, curățați și restul legumelor.
Conopida o desfaceți buchețele mici și o adăugați la baza ciorbei.
Avocado se taie cubulețe și merge tot acolo.
Restul legumelor - jumătate de ardei, morcovul și ridichea puteți să le tăiați mărunt, să le dați prin răzătoare sau ca mine, le mărunțiți în robot.
Le adăugați la ciorbă, amestecați, potriviți de sare și acreală - după gust dacă mai este nevoie.
Și gata ciorba - o serviți în bol mare înfrumusețată cu bucățele de ardei, verdeață, roșii, etc.
Și apoi în boluri mici, individual.
Foarte bună, sunt sigură că o să vă placă - deși la prima vedere ingredientele par ciudate și nu prea s-ar combina.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.